NOVAK POSLE PLASMANA U ISTORIJSKO - 10. FINALE MELBURNA: Savršeno je! Na 110% sam! Stefanose, vidimo se za dva dana
Foto: EPA/LUKAS COCH

AUSTRALIJAN OPEN

NOVAK POSLE PLASMANA U ISTORIJSKO - 10. FINALE MELBURNA: Savršeno je! Na 110% sam! Stefanose, vidimo se za dva dana

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 10. finale Grend slema u Melburnu pošto je ubedljivo slavio nad Amerikancem Tomijem Polom.

Novak posle sjajne igre u polufinalu ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Podrška mi znači sve! Potreban mi je taj motor, hvala vam", rekoa je Nole na početku obraćanja.

Gde ti je nivo? Koliko možeš?

"Sjajno, savršeno je, na 110% sam. Stefanose, vidimo se za dva dana. Slušaj, naravno, ne možeš da igraš kao na početku turnira, ali smo uložili mnogo u pripremnom periodu da bismo bili u stanju da igramo meč od pet setova u finali. Iskustvo mi pomaže, ali videćemo kako će izgledati na terenu gde se stvari menjaju iz trenbutka u trenutak. Ima nekada duže pauze između poena, bilo je teških nogu, ali je bitno da sam sačuvao nerve. Bilo je napeto u prvom setu, ali je posle sve leglo na svoje mesto pa sam srećan plasmanom u novo finale. Bio sam u ovakvoj situaciji više puta u karijeri. Moram pre svega da se izborim sa sobom , a potom i sa protivnikom", objasnio je Novak koji je pre 15 godina na terenu "Rol Lejver arene" igrao svoje prvo finale.

Nole
foto: AP Photo/Ng Han Guan

"Ne znam šta da kažem, zvahalan sam nas vemu i trudim se da uživam i cenim svaki trenutak. Bez moje porodice i tima stvari ne bi bile moguće, kada si sam ovde u individualnom sportu sve je upereno u tebe, ti preuzimaš odgovornost zasluge i kritike, ali naravno, moram da dam priznanje timu koji živi sa mnom i uz mene je i kada je dobro i loše i ovo je njihov uspeh isto koliko je moj", rekao je Đoković.

U finalu će igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je ranije danas bio bolji od Rusa Karena Hačanova.

Finalni meč na programu je u nedelju.

Srpski teniser će igrati za rekordnu 10. titulu u Melburnu i 22. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačio sa rekorderom Špancem Rafaelom Nadalom.

Cicipas će drugi put igrati u finalu nekog grend slem turnira, nakon što je 2021. godine u finalu Rolan Garosa izgubio od Đokovića u pet setova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track