NAJBIZARNIJI TENISKI TURNIR U ISTORIJI: Ovo je potpuno ludilo! NEĆETE VEROVATI na koji način je prva na svetu stigla do titule!
Foto: EPA/Joel Carrett

NEREALNO!

NAJBIZARNIJI TENISKI TURNIR U ISTORIJI: Ovo je potpuno ludilo! NEĆETE VEROVATI na koji način je prva na svetu stigla do titule!

Tenis -

Najbolja teniserka sveta, Iga Švjontek, na neverovatan način je stigla do titule na turniru u Dohi.

Dvadesetjednogodišnja Poljakinja je u karijeri osvojila 12 titula, a trofej osvojen u prestonici Katara, bio je prvi za nju u 2023. godini.

Kada se pogleda njen put do titule, definitivno možemo da kažemo da je u pitanju nešto što se ne viđa, pa gotovo nikada.

Švjontek je, verovali ili ne, do trofeja došla tako što je igrala ukupno tri sata!

Za to vreme, često se ne završi meč koji se igra na dva dobijena seta, međutim, surovom dominacijom, ali i malom dozom sreće, Poljakinja je velikom brzinom stigla do titule.

Kao najbolja na svetu je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je na terenu provela samo 54 minuta. Pobedila je Amerikanku, Danijel Kolins, 42. teniserku sveta rezultatom 6:0, 6:1.

U četvrtfinalu je trebalo da igra protiv Belinde Benčić, devete na svetu, ali je ona predala meč bez izlaska na teren, da bi u polufinalu rival Švjontekovoj bila Ruskinja, Veronika, Kudermetova, 11. teniserka na VTA listi.

Rezultat je, posle 57 minuta igre, bio 6:0, 6:1, a mlada Iga je obezbedila plasman u finale.

Tamo je protivnica bila četvrta teniserka sveta, Amerikanka, Džesika Pegula, koja je pružila najveći otpor Poljakinji.

Osvojila je tri gema i uz to protivnicu na terenu zadržala sat i 10 minuta.

Kada se sve stavi na papir, Švjontekova je na terenu provela tačno tri sata i jedan minut, izgubila je u tri meča ukupno pet gemova i tako, možda i na najdominantniji način u istoriji tenisa, osvojila trofej.

Primer koji je aktuelna na društvenim mrežama, a kojim se poredi razlika između ženskog i muškog tenisa, dogodio se na prošlosezonskom Roland Garosu.

Tada su Rafael Nadal igrali maratonske setove, pa posle tačno tri sata igre, drugi period još uvek nije bio završen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track