ZVEREV PLANIRA BLISTAVU BUDUĆNOST: Olimpijski šampion posetio Muzej budućnosti u Dubaiju, optimističan za nastavak karijere!
Foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

DUBAI

ZVEREV PLANIRA BLISTAVU BUDUĆNOST: Olimpijski šampion posetio Muzej budućnosti u Dubaiju, optimističan za nastavak karijere!

Tenis -

Do nedavno 2. teniser sveta, osvajač Olimpijskog zlata u Tokiju, finalista Ju Es Opena i igrač koji je kroz više pobeda nad članovima “velike trojke” prvi pokazao potencijal za predvodništvo nove generacije teniskih asova – Aleksandar Zverev se od povrede na Rolan Garosu u polufinalu protiv Nadala muči sa povratkom u formu.

Aleksandar Zverev
foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

Turniri u Melburnu i Dohi su pokazali da mu, pre svega, nedostaju mečevi sa najboljim suparnicima na turneji – i njegov dolazak u Dubai ti trebao da stvori dovoljno prilika za taj važan element povratka na željeni nivo igre.

Prvi meč protiv Jiržija Lehečke, projektovano četvrtfinale protiv Ože Alijasima i polufinale protiv Rubljova ili Hačanova predstavljaju izazov i za Zvereva iz najboljih dana, ali brza podloga u Ejvijejšn centru odgovara njegovom stilu igre koji se značajno oslanja na jak servis – kome je pre povrede dodao i faktor pouzdanosti, jer je bilo dobro poznato da je Nemac umeo često da uđe u seriju duplih grešaka.

Aleksandar Zverev
foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

Do nastupa protiv Lehečke, Zverev je ugošten u jednom od najimpresivnijih zdanja u Dubaiju – Muzeju budućnosti – čija arhitektura ga je impresionirala, kao i brojni eksponati i programske celine - među kojima se istaklo iskustvo prolaska kroz Vremensku mašinu do godine 2071.

Šta je Zverev video u svojoj budućnosti – i kako bi to moglo da se odrazi već na njegov nastup u Dubaiju – videćemo u narednim danima.

Violeta Đorđević / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track