TAJNOVIT ŽIVOT MIRKE FEDERER: Mnogi ne znaju njeno PRAVO IME i da je bila VERENA ZA SULTANA, Rodžera je posvađala sa dobrim drugom
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

SERIJAL KURIRA: ŽENE SPORTISTA

TAJNOVIT ŽIVOT MIRKE FEDERER: Mnogi ne znaju njeno PRAVO IME i da je bila VERENA ZA SULTANA, Rodžera je posvađala sa dobrim drugom

Tenis -

Mirka Federer, nekada Vavrinec, jedna je od najpoznatijih žena sportista, delom zbog neverovatne popularnosti supruga, delom zbog njene zanimljive prošlosti, ali i naravi zbog koje je Rodžera posvađala sa dobrim prijateljem.

Mirka je uz jednog od najboljih tenisera svih vremena bila na gotovo svakom turniru i teško je bilo baciti pogled na "boks" namenjen Rodžerovom timu, a da se ona ne nalazi u njemu.

Upoznali su se 2000. godine na Olimpijskim igrama, oženili devet godina kasnije, a zajedno imaju četvoro dece.

"Oboje smo igrali za Švajcarsku, proveli smo dve nedelje zajedno u tim spavaonicama. Bili smo zajedno sa rvačima i drugim sportistima. Pretpostavljam da smo tokom te dve nedelje izgradili malo hemije", rekao je svojevremeno Federer.

Mnogi ne znaju da je Mirkino pravo ime Miroslava, ona je rođena 1. aprila 1978. godine u mestu Bojnice u Slovačkoj, ali je sa dve godine sa porodicom prešla da živi u Švajcarsku, gde je upoznala Martinu Navratilovu koja je njenim roditeljima predložila da je upišu na tenis.

Igrala je dobro na profesionalnom nivou, a stigla je do 76. pozicije na VTA listi.

Karijeru je završila u trenutku kada je imala samo 24 godine, zbog progresivne povrede stopala. Od tog trenutka je bila najveća podrška Rodžeru na putu ka nekim istorijskim rezultatim i uspesima.

Međutim, njihov početak je bio daleko od svakidašnjeg.

Rodžer Federer, Mirka Federer
foto: Reuters

Mirka je dugo skrivala tajnu da je bila verena za bogatog arapskog sultana u trenutku kada je upoznala tada mladog tenisera. Kada je shvatila da se zaljubila u Federera raskinula je veridbu, a Rodžer je za to saznao nekoliko meseci kasnije.

Kasnije, tokom neverovatne karijere, Švajcarac nije krio da mnogo toga ne bi mogao da postigne da nije bilo Mirke. Ali, ona nije uvek činila dobre stvari po supruga.

Tokom Završnog mastersa 2014. godine i meča između Federera i njegovog dobrog prijatelja Stena Vavrinke, došlo je do ozbiljnog sukoba na terenu, koji se nastavio i nakon što je meč završen.

Nakon što je Mirka poručila Stenu da je "plačljivko", on je vikao na nju i time izazvao reakciju Rodžera.

Prema rečima Vavrinke, bilo je izuzetno napeto, toliko da je mogao i film da se snimi. Istakao je da je odlično što u svlačionicama i hodnicima nije bilo kamera, a za krivca je izdvojio upravo Mirku koja je sa tribina dobacivala neprimerene stvari tokom meča.

Sada, kada je Rodžer uveliko u teniskoj penziji, zajedno uživaju u porodičnom životu daleko od onoga na šta su navikli tokom 20 prethodnih godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track