"TURNIR DOSTOJAN GREND SLEMA, NOVAKA ČEKA TEŽAK POSAO" Brajović pred Masters u Monte Karlu: Đoković je spreman i motivisan (VIDEO)
Foto: Kurir TV, ROBYN BECK / AFP / Profimedia

kurir tv

"TURNIR DOSTOJAN GREND SLEMA, NOVAKA ČEKA TEŽAK POSAO" Brajović pred Masters u Monte Karlu: Đoković je spreman i motivisan (VIDEO)

Tenis -

Juče je počeo Masters u Monte Karlu, prvi veliki turnir na šljaci ove sezone.

Glavni favorit je prvi reket sveta Novak Đoković, ali bićemo uskraćeni njegove dugo očekivane borbe sa španskim rivalima. Prvi pratilac na ATP listi Karlos Alkaras i najveći rival Rafael Nadal su ostali u domovini, zbog povreda.

tenis
foto: EPA/ETTORE FERRARI

Međutim, tu je dvostruki uzastopni šampion u Kneževini Stefanos Cicipas, kao i nekadašnji broj jedan Danil Medvedev, te ostali rivali iz Top 10 – Kasper Rud, Andrej Rubljov, Holger Rune, Janik Siner i Tejlor Fric. Osim Đokovića, u Monaku nastupaju još trojica srpskih tenisera.

Povodom euforije pred Master, gost jutarnjeg programa je Vuk Brajović teniski analitičar, izveštač Kurira s brojnih teniskih događaja i saradnik Adria media grupe.

S obzirom na to da šljaka nije omiljena podloga srpskom asa, Brajović je komentarisao koliko ima mesta za iznenađenja:

- Šljaka je retko kome omiljeni teren, osim Nadalu i Alkarazu. Doduše, i Novak je 'odrastao' na šljaci, pa bi mogli da ustanovimo da ima određen afinitet za ovaj vid podloge. Činjenica je da je šljaka najteža podloga zbog specifičnosti i varijabilnosti. Ono što bi moglo da se podrazumeva kao izostanak je zasigurno to što će Novak izostati sa američkog "Sunshine double". Novak će nastojati da u Monte Karlu napravi prednost, odnosno da dođe ranije, oseti teren... Njemu je tu zvanična rezidencija, ali nikad dovoljno pripreme.

Novak Đoković
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Potom je spomenuo izostanak kralja šljake, odnosno Rafael Nadala:

- Novak se osvrnuo na to u svom prvom obraćanju, rekavši da je to velika šteta za tenis, ali i turnir. Doduše, smatram da izostanak Nadala pruža priliku drugima. Jeste određena šteta, ali stvara mnoge mogućnosti. Bez obzira na izostanke, ovo će svakako bili i te kako jak turnir, koji se jako lepo razvija. Imena na rasporedu mečeva, dostojni su bilo kog grend slema. Očekuje nas dobar tenis i jako težak žreb za Novaka.

00:57

TURNIR DOSLEDAN GREN SLEMA, NOVAKA ČEKA TEŽAK ŽREB! Vuk Brajović pred Monte Karlo: Đoković deluje spremno i motivisano

Velika imena belog sporta su izostali sa pomenutog Mastersa jer su imali povredu, pa je Brajović rekao kakva je situacija sa Novakovom rukom:

- Bilo je nekih briga oko stanja njegovog zgloba. Međutim, u pitanju je bila prolazna bol. Novak deluje potpuno spremno i veoma dobro motivisan.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track