ZBOG NJE JE NOVAK IZGUBIO MEČ U MONTE KARLU: Brutalno ga je pokrala, a nije joj prvi put! Da li je ZALJUBLJENA u Musetija?
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

svađalica

ZBOG NJE JE NOVAK IZGUBIO MEČ U MONTE KARLU: Brutalno ga je pokrala, a nije joj prvi put! Da li je ZALJUBLJENA u Musetija?

Tenis -

Novak Đoković neslavno je okončao takmičenje u Monte Karlu. Ispao je u četvrtfinalu mastersa od Italijana Lorenca Musetija posle velike borbe - 6:4, 5:7, 4:6.

Novak Đoković
foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Ključni detalj u meču desio se u drugom setu. Tada je jednu očiglednu loptu koja je završila u autu, glavna sutkinja dodelila Musetiju. Njena odluka toliko je iznervirala Novaka Đokovića, da je tražio intervenciju na terenu. Dok joj je Nole pokazivao trag loptice, ona je uporno insistirala da je loptica udarila liniju.

Ostala je glavna sutkinja pri svojoj odluci, iako je i kompjuter pokazao da se radi o velikom autu. Novak je tu pukao, toliko je bio ljut, da je sve to imalo posledice po dalji tok meča, koji je izgubio.

Novak Đoković, Aurelija Turt
foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

A, sutkinja se zove Aurelija Turt i nije joj prvi put da smišljeno nervira Novaka Đokovića. Tačnije, možemo slobodno reći da joj je to prešlo u praksu.

U prvom kolu grend slema u Australiji, u januaru ove godine, Novak je tri puta tražio da ode u toalet tokom meča sa Robertom Karbalesom Baenom. Francuskinja je reagovala tek posle četvrtog pokušaja, kada je Đokoviću dala dozvolu, uz zajedljiv komentar:

- Budi brz!

Aurelija Turt
foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Francuskinja Aurelija Turt nalazi se u uskom krugu cenjenih ženskih sudija, jedna je od retkih kojoj je pripala čast da sudi muško finale na grend slemu. Sudila je finale Rolan Garosa 2021. i tako postala peta žena u istoriji. U tom finalu je posle velike borbe Novak Đoković dobio Stefanosa Cicipasa - 6:7(6:8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4

I nije Novak Đoković jedini teniser na kojeg Aurelija Turt ima pik. Francuskinja je "mišiće pokazivala" i prema Danilu Medvedevu na mastersu u Torontu, kada ga je sa stolice pozivala da dođe do nje, kako bi mu "očitala bukvicu". Bilo je to u mneču drugog kola između Medvedeva i Bublika, kada je Danil lopticom u telo pogodio zemljaka Aleksandra posle čega mu se izvinio, a ovaj izvinjenje prihvatio.

Svađala se žestoko Aurelija Turte i sa Rafaelom Nadalom, Fabijom Fonjinijem, ali i Serenom Vilijams. Da je loš sudija, Francuskinja je pokazala i u meču između Karlosa Alkaraza i Lorenca Musetija, u finalu turnira u Hamburgu, kada je otvoreno pomagala Italijanu, kao i juče protiv Novaka, pa je Museti uspeo da dobije taj meč i osvoji tutnir.

Šta se desilo? Museti je servirao za meč protiv Alkaraza i kod rezultata 0:15, imao dvostruki dodir sa lopticom na mreži, posle kojeg Francuskinja nije reagovala. Italijan se napravio lud, kao i sutkinja. Ipak, Španac je uspeo da dobije taj gem, kasnije i set, ali je na kraju izgubio finale. Ostao je gorak ukus kako Turtova nije reagovala kada se sve desilo pred njenim očima.

Ili, očigledno Aurelija Turt ima nekakve simpatije prema Lorencu Musetiju, pa ne preza da mu pomogne i pogura ga, čak i kada je očigledno da mladi Italijan greši.

Kurir sport

Bonus video:

01:50

Novak u Dubaiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track