ĐOKOVIĆ SE KAO DETE NAŠAO SA VUKOM U ŠUMI OČI U OČI: To je najdužih 10 sekundi u mom životu! Taj susret je promenio sve
Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

neočekivan susret

ĐOKOVIĆ SE KAO DETE NAŠAO SA VUKOM U ŠUMI OČI U OČI: To je najdužih 10 sekundi u mom životu! Taj susret je promenio sve

Tenis -

Čuveni italijanski list "Korijere dela Sera" iskoristio je boravak Novaka Đokovića na mastersu u Rimu da uradi veliki intervju.

Đoković je pričao o raznim temama koje nisu direktno vezane za tenis, pa je tako otkrio želju da decu, sina Stefana i ćerku Taru, krsti na Kosovu i Metohiji.

Svet je prvi put saznao i za neobičan susret koji je najbolji teniser sveta imao u mladosti.

"Jednom sam kao dete sreo vuka u šumi. Osećao sam dubok strah, rekli su mi da u takvim slučajevima morate polako da se vratite, a da ih ne izgubite iz vida. Gledali smo se 10 sekundi, najduže u mom životu, a onda je skrenuo levo i otišao. Osetio sam veoma jak osećaj koji me nikada nije napustio, vezu duše i duha. Nikada nisam verovao u slučajnosti, a mislim da nije ni taj vuk. Za mene je to bio veoma kratak, ali veoma važan susret", započeo je Novak.

Za Novaka vuk i posle toliko godina ima više nego važno značenje.

"Veoma sam vezan za svoju porodicu i trudim se da svima budem dostupan, ali ponekad moram da budem sam. Često sam se našao sam u svom životu, sam sa svojom misijom i ciljevima koje treba da ostvarim. Nekako sam ostao povezan sa tim vukom, i zato što je vuk za Srbe sveta životinja, to je naša totemska životinja. To je simbol nacionalne tradicije, vere predaka koja prethodi hrišćanstvu. Religija pre religije", poručio je Novak Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track