"RAZMIŠLJAO SAM O SAMOUBISTVU" Šokantna ispovest Nika Kirjosa: Probudio sam se i video oca kako PLAČE! Nisam mogao više...
Foto: EPA/MICK TSIKAS

otvorio dušu

"RAZMIŠLJAO SAM O SAMOUBISTVU" Šokantna ispovest Nika Kirjosa: Probudio sam se i video oca kako PLAČE! Nisam mogao više...

Tenis -

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos otkrio je da je pre četiri godine prolazio kroz najmračniji period u svom životu.

Posle rane eliminacije na Vimbldonu 2019. godine od Rafaela Nadala, Kirjos je priznao da je imao suicidne misli i da je zbog toga odlučio da potraži pomoć psihijatra.

"Razmišljao sam da li želim da izvršim samoubistvo. Izgubio sam na Vimbldonu. Probudio sam se i video oca na krevetu kako plače. Bio je to poziv na uzbunu. Rekao sam „ne može više ovako“ i otišao sam da se obratim za stručnu pomoć", otkrio je Australijanac.

Nik Kirjos
foto: EPA/Andre Pichette

Ovo nije prvi put da Krjos otvoreno govori o svojoj borbi sa depresijom. Slavni teniser je prošle godine priznao da je imao ozbiljnih psihičkih problema, da je pio, drogirao se i razmišljao da oduzme sebi život.

"Imao sam samoubilačke misli i bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta, a kamoli da igram pred milionima. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, konzumirao sam alkohol, drogu, odbacio sam porodicu i prijatelje", napisao je tada na Instagramu australijski as.

Kirjos je želeo da podigne svest o važnosti mentalnog zdravlja.

"Osećao sam se kao da ne mogu da pričam ili da nikome verujem. Ovo je bio rezultat zatvaranja u sebe i odbijanja da se oslonim na svoje voljene i jednostavno da samo malo po malo guram sebe da budem pozitivan. Znam da svakodnevni život može da izgleda izuzetno iscrpljujuće, ponekad nemoguće. Razumem da se osećate slabo ili uplašeno ako otvorite. Kažem vam odmah, u redu je, niste sami".

Tada je poručio da svaki problem sa mentalnim zdravljem zahteva pažnju i da je potrebno potražiti pomoć i podršku porodice, prijatelja i profesionalaca koji su osposobljeni da vam pomognu u ovim situacijama.

"Molim vas, nemojte se osećati kao da ste sami, ako se osećate kao da ne možete ni sa kim da razgovarate, tu sam, javite se. Ponosan sam što mogu da kažem da sam potpuno preokrenuo život i da imam potpuno drugačiji pogled na sve, ne uzimam jedan trenutak zdravo za gotovo. Želim da budete u mogućnosti da dostignete svoj puni potencijal i da se osmehnete. Ovaj život je lep", poručio je Australijanac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track