KRALJ NE DA TRON! Novakova suverena vladavina se nastavlja, sledeći cilj je MAGIČNA BROJKA! Nadal doživeo TOTALNI SUNOVRAT!
Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

ATP LISTA

KRALJ NE DA TRON! Novakova suverena vladavina se nastavlja, sledeći cilj je MAGIČNA BROJKA! Nadal doživeo TOTALNI SUNOVRAT!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 389. sedmicu na prvom mestu ATP liste.

Podsetimo, Novak se vratio na tron prošlog ponedeljka nakon osvajanja titule na Rolan Garosu. Srbin je prvi sa 7.595 bodova, prati ga Alkaraz sa 7.175. osvojenih bodova, a potom slede Danil Medvedev, Kasper Rud, Stefanos Cicipas...

atp lista
foto: Printscreen

Novak je početkom godine oborio apsolutni rekord Štefi Graf po broju sedmica provedenih na prvom mestu liste najboljih igrača na svetu i sada ima priliku da dosegne magičnu broku od 400 nedelja na čelu ATP liste.

Rafael Nadal, koj zbog povrede nije nastupao još od Australijan opena, doživeo je pravi sunovrat na list. Slavni Španac je trenutno tek 134. teniser sveta sa svega 445 bodova.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je 40. na listi, Dušan Lajović je na 51. poziciji, a Laslo Đere na 65. mestu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track