"NEĆU DA PRIČAM O ĐOKOVIĆU" Alkaraz pred Vimbldon poručio: Volim da gledam Federera, neću da radim isto što i Novak!
Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

zanimljiva izjava

"NEĆU DA PRIČAM O ĐOKOVIĆU" Alkaraz pred Vimbldon poručio: Volim da gledam Federera, neću da radim isto što i Novak!

Tenis -

Najbolji španski teniser Karlos Alkaraz otkrio je da voli da gleda snimke mečeva Rodžera Federera i Endija Mareja na travnatoj podlozi.

Španac je pred Vimbldon izjavio da su se pomenuti teniseri najbolje kretali na ovoj podlozi i da pokušava da ih iskopira u tom segmentu.

"Govoreći u svoje ime, volim da gledam video snimke Federera i Marija, igrača koji se najbolje kreću na travi. Neću da pričam o Đokoviću jer on na travi kliza kao na šljaci, a kod mene to neće biti slučaj. Ne radi se o tome kako udaraju loptu, jer svako ima svoj stil, već gledamkako se kreću, pokušavajući da ih imitiram", rekao je Alkaras.

Alkaraz nema puno iskustva na ovoj podlozi, pošto je samo dva puta u karijeri nastupao na Vimbldonu.

"Najteže na travi je kretanje. Morate da budete oprezniji nego na drugim podlogama. Prija mi što mogu da idem na mrežu i igram agresivnije. Sa te strane, slična je ostalim površinama, igranje u tom maniru mi je prirodno, sviđa mi se. Postoji mnogo igrača koji klizaju na travi, ja nisam jedan od njih, tako da moram više da razmišljam o svom kretanju i budem zaista fokusiran na svaki potez", kaže Španac i dodaje:

"Može biti zamorno jer se stalno krećete potpuno drugačije nego na ostalim podlogama. Moram da uložim određenu dozu napora da bih bio pripremljen. Uvek sam govorio da morate dobro da se krećete, odatle sledi sve ostalo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track