KRIV JE JER JE SRBIN! Britanski novinar sasuo PRAVU ISTINU u lice čitavom svetu: Otkrio zašto Englezi ne mogu da smisle Novaka!
Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

bomba istine

KRIV JE JER JE SRBIN! Britanski novinar sasuo PRAVU ISTINU u lice čitavom svetu: Otkrio zašto Englezi ne mogu da smisle Novaka!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se domogne 24. grend slem trofeja u karijeri, pošto je u dramatičnom finalu Vimbldona poražen od sjajnog Španca Karlosa Alkaraza 3:2 u setovima.

Potpuno očekivano, poraz Novaka Đokovića u finalu ovogodišnjeg Vimbldona silno je obradovao brojne mrzitelje srpskog asa širom sveta, posebno Britance koji nikada nisu krili svoj animozitet prema Đokoviću.

Na Cetralnom terenu Novak za protivnika nije imao samo Alkaraza, već i vimbldonsku publiku koja se svojski trudila da ga izbaci iz takta i maksimalno mu oteža posao na terenu.

Novak Đoković, suze, Vimbldon
foto: Screenshot

Njihovo sramno ponašanje posle finala u emisiji "Eurosporta" prokomentarisao je i legendarni Amerikanac Džon Mekinro, koji je istakao da britanska publika ne voli Đokovića zato što je Srbin.

Sa tom konstataciom složio se i britanski novinar Nil Klark, koji je otvoreno, bez uvijanja sasuo surovu istinu u lice svima.

"Džon Mekinro je upravo bacio bombu istine. Kada su razgovarali o tome zašto sjajni Novak Đoković ne dobija podršku publike kao Federer i Nadal, rekao je: 'On je iz Srbije'. Antisrpske predrasude postoje, ali se smatraju "prihvatljivim" oblikom predrasuda", napisao je na Tviteru britanski novinar.

Klark se nije tu zaustavio.

"Mislim da možemo to i da proširimo, da kažemo da se radi o antislovenskim predrasdama. Igrači iz Rusije, Belorusije i Srbije najviše ispaštaju zbog geopolitike", iskren je Britanac.

Poznati novinar prokomentarisao je i izjavu TV komentatora Endija Kesla, koji je tokom prenosa rekao da publika ne podržava Đokovića jer retko gubi.

"Mislim da tu ipak ima još nečega. Da li je publika podržavala Federerove rivale, ili Nadalove? Navijači na Vimbldonu nisu bili uz Đokovića čak ni pre nego što je postao višestruki šampion turnira", naglasio je Klark.

Kurir sport

Bonus video:

04:35

ĐOKOVIĆ JE BIO ŽRTVA, NI DVA NOVAKA TO NE BI IZDRŽALA Brajović: Pokazao je da je Iron man, džaba im što ga ŠPIJUNIRAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track