NOVAK PONIŠTAVA JOŠ DVA FEDEREROVA REKORDA: Đoković na pragu neverovatnog podviga
Foto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

Majstor

NOVAK PONIŠTAVA JOŠ DVA FEDEREROVA REKORDA: Đoković na pragu neverovatnog podviga

Tenis -

Novak Đoković se pobedom nad Bornom Gojom plasirao u četvrtfinale Ju Es opena.

Novak je ušao u 13. četvrtfinale na ovom grend slemu, čime se izjednačio sa Andreom Agasijem i Rodžerom Federerom. Ispred je samo Džimi Konors sa 17 četvrtfinala.

Srpskom asu u narednom meču će na crtu Amerikanac Tejlor Fric. Ukoliko trijumfuje u tom meču, Novak će oboriti jedan rekord Rodžera Federera, a ovom pobedom je stigao na korak još jednog rekorda Švajcarca.

Đoković i Federer trenutno imaju po 46 polufinala na grend slem turnirima. Novaku bi, dakle, pobeda nad Fricom bila dovoljna za rekordno 47. polufinale. Recimo i da Rafael Nadal ima 38 polufinala na grend slem turnirima.

Pobeda nad Hrvatom Gojom bila je dovoljna za 57. četvrtfinale Novaka Đokovića na grend slem turnirima. Rekorder je Rodžer Federer sa 58 takvih četvrtfinala, pa je jasno da će već sledeće godine Novak oboriti i taj rekord. Treći na ovoj listi je Rafael Nadal sa 47 četvrtfinala.

Kada su finala na grend slem turnirima u pitanju, tu je Đoković odavno rekorder. Ima 35 finala, četiri više od Rodžera Federera i pet više od Rafaela Nadala.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

ĐOKOVIĆ SLAVIO U BALKANSKOM DERBIJU: Novak savladao Hrvata Goju, u četvrtfinalu ga čeka ljubimac domaće publike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track