SNIMAK UDARCA ZBOG KOG JE SIMANIĆ OSTAO BEZ BUBREGA: Posle ovoga je 2 puta operisan, a sramne sudije ni faul nisu svirale!
Foto: Dado Đilas

POTRESNO

SNIMAK UDARCA ZBOG KOG JE SIMANIĆ OSTAO BEZ BUBREGA: Posle ovoga je 2 puta operisan, a sramne sudije ni faul nisu svirale!

Mundobasket -

Pogledajte snimak stravičnog udarca zbog kog je srpski reprezentativac Boriša Simanić ostao bez bubrega...

Na utakmici protiv Južnog Sudana reprezentativac Srbije Boriša Simanić (25) zadobio snažan udarac u bubreg zbog kog je dva puta operisan u Manili.

Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna. Nažalost, mladom košarkašu je prilikom druge hiruške intervencije odstranjen bubreg.

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

Jedan naizgled bezazlen udarac laktom, koji je zadobio na meču protiv Južnog Sudana, promenio je život mladom srpskom košarkašu.

Sve se dogodilo u samoj završnici meča nakon što je krilni košarkaš prvi put ušao u igru. Simanić je ozbiljnije povređen iako je na terenu proveo tek dva minuta. Nuni Omot je uhvatio loptu, pa laktom udario Borišu, koji se previjao od bolova. Verovali ili ne, sudije su nakon gledanja snimka procenile da Nuni Omot nije imao nameru da udari srpskog košarkaša, pa nisu dosudili ni faul.

"Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", otkrio je doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Košarkaši dolaze na konferenciju Svetislava Pešića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track