NOVAK POSLE ODLUČUJUĆEG POENA ZA SRBIJU: U dvorani nije bilo VAZDUHA! Cilj je da osvojimo Dejvis kup!
Foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

DEJVIS KUP

NOVAK POSLE ODLUČUJUĆEG POENA ZA SRBIJU: U dvorani nije bilo VAZDUHA! Cilj je da osvojimo Dejvis kup!

Tenis -

Teniseri Srbije plasirali su se na finalni turnir Dejvis kupa.

Srbija je savladala Španiju sa 2:0 i zajedno sa Češkom obezbedila plasman među osam najboljih.

Odlučujući poen doneo je najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedivši Alehandra Davidoviča Fokine sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Novak je bio zadovoljan nakon meča.

"Na devetom sam nebu trenutno. Igrati za Srbiju, svoju zemlju, je nešto potpuno drugačije. Pritisak i ogovornost, ali i čast. Drago mi je što sam doprineo sa ovim važnim poenom za kvalifikovanje u Malagu. Nažalost, španska publika je želela da ta reprezentacija prođe, nije uspela. Sada protiv Češke igramo za prvo mesto, kako bismo imali malo bolji žreb u Malagi", rekao je Đoković.

Đoković nije imao vremena za odmor posle osvajanja US opena.

"Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo u proteklih nekoliko dana. Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku, proslave kod kuće. Došao sam drugoj familiji, srpskom timu, to mi uvek daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za reprezentaciju. Grend slemovi i Dejvis kup su najveći prioriteti. Cilj je ispunjen, u Top 8 smo, nadam se da ćemo nastaviti u pravom smeru".

Novak je u drugom setu protiv Fokine uspeo da preokrene u drugom setu od 1:4 do 6:4.

"Oduševljen sam što sam uspeo da dobijem pet gemova zaredom od 1:4. Igrao je agresivno. Bilo je izuzetno teško i vlažno u prvom setu. Čak je i publika u jednom trenutku počela da vrišti: ’Hoćemo vazduh’. Ne znam šta se desilo. Verovatno su bili najtopliji uslovi u dvorani u kojima sam ikada igrao".

Cilj je da se ponovi uspeh iz 2010. godine.

"Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu 2010. godinu. Igrali smo finale 2013. i još tri, četiri puta polufinale. Bili smo blizu. Format se promenio. Ako ne pobedite dva singla, morate dubl da dobijete. Mi nemamo mnogo iskustva u dublu. Nadam se da ćemo biti kompletni u Malagi, zdravi i da ćemo imati dobru šansu", zaključio je Novak.

Srbija u subotu igra protiv Češke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track