JEDNO JE SIGURNO - PROVOD JE ZAGARANTOVAN! Ko će se naći sa Srbijom i Češkom u 8 najboljih reprezentacija u Malagi?
Foto: ITF Davis Cup 2023

DEJVIS KUP

JEDNO JE SIGURNO - PROVOD JE ZAGARANTOVAN! Ko će se naći sa Srbijom i Češkom u 8 najboljih reprezentacija u Malagi?

Tenis -

Ko će se naći sa Srbijom i Češkom u 8 najboljih reprezentacija Dejvis Kup takmičenja za 2023 u Malagi?

Iz grupe A, najveće šanse ima Kanada - I to kao prva ako danas pobedi Čile ili čak izgubi sa 2:1. Takođe bi mogla da prođe u slučaju poraza danas od 3:0 - a da pritom Italija ne uspe da pobedi Švedsku sutra sa 3:0. U tom slučaju će procenti uspešnosti odlučivati o tome da li će se Kanada, Čile ili Italija naći u finalu.

Ako Čile pobedi Kanadu danas sa 3:0 a Italija ne uspe da pobedi Švedsku sa 3:0 u nedelju - biće prvi u grupi. Ako pak Čile pobedi Kanadu danas sa 3:0 - a Italija istim rezultatom Švedsku u nedelju - o prolasku dalje će odlučivati koeficijent uspešnosti Kanade, Čilea i Italije - dok bi Švedska zauzela 4. mesto. Čile bi mogao da izgubi danas a Švedska nekim čudom pobedi Italiju - gde bi koeficijent odlučivao koja bi još reprezentacija kao druga posle Kanade išla dalje. Ako Čile izgubi danas a Italija dobije Švedsku, južnoamerikanci će biti treći - kao i u slučaju da pobede "samo" sa 2:1 a "Azuri" budu trijumfalni protiv "Vikinga".

U Grupi B, Australija ide u Malagu kao prva ili druga ako danas pobedi Švajcarsku sa 3:0. Ako pobedi danas sa 2:1 a Velika Britanija bude bolja od Francuske u nedelju - "Kenguri" idu dalje kao drugi. Ako pak Francuzi dobiju Britance 3:0 - u tom scenariju idu dalje kao drugi. Ako danas Australija izgubi od "Sajdžija" a "Albion" dobije "Gale" - onda će se o drugom mestu iza Britanije za Malagu odlučivati na osnovu koeficijenta uspešnosti. Ako Australija bude bolja od Švajcaraca danas a Francuzi izgube od Britanije - koeficijent će odlučivati o tome da li Australija, Francuska ili Švajcarska idu dalje uz Britance. Ali, ako pobede danas sa 2:1 a Francuzi iznenade Britance sa 2:1, Australiju nećemo gledati u novembru.

U Grupi C su već poznati učesnici Finala u Malagi, a današnji međusobni meč odlučuje o tome da li Srbija ili Češka idu dalje kao prvi - u nadi da će danas biti jasno šta to mesto donosi kao dodatnu korist u Finalu. I konačno, u Grupi D - SAD idu dalje kao drugi u grupi ako pobede Finsku danas, a bivaju treći ako izgube. Fincima današnja pobeda nad "Amerima" donosi 2. mesto - a poraz eliminaciju iz dalje takmičenja. Holandija je već overila karte za Finale u Malagi.

Puno iznenađenja I mogućih scenarija za plasman u Malagu je pred nama danas i sutra - pa ako je tenis vaš izbor za vikend - provod je zagarantovan!

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track