ĐOKOVIĆ PREGAZIO ALKARAZA U POLUFINALU TORINA! SAMO JE JEDAN KRALJ TENISA: Novak spektakularnom igrom izborio finale protiv Sinera
Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Završni turnir

ĐOKOVIĆ PREGAZIO ALKARAZA U POLUFINALU TORINA! SAMO JE JEDAN KRALJ TENISA: Novak spektakularnom igrom izborio finale protiv Sinera

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na dominantan način se plasirao u finale Završnog turnira u Torinu.

Đoković je spektakularnom igrom savladao drugog na svetu Karlosa Alkaraza u polufinalu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Meč u "Pala Alpitur" je trajao sat i 28 minuta.

Đoković će u nedelju od 18 časova igrati za titulu protiv domaćeg tenisera Janika Sinera.

To je deveto finale za srpskog asa. U slučaju trijumfa, biće to sedma rekordna titula Novaka na završnim turnirima i sjajan uvod u 400. nedelju na vrhu ATP liste.

Počelo je prilično neprijatno za Novaka. Alkaraz je napravio tri vinera na servis Đokovića i stigao do dve vezane brejk lopte. Usledio je Novakov uragan i četiri vezana poena za osvojeni prvi gem.

Španac je od starta dobro servirao i nanizao 14 prvih servisa. Ipak, stao je u osmom gemu prvog seta, kada ga je Novak naterao da napravi čak četiri greške iz bekhenda. Bio je to brejk za 5:3, a zatim je Novak rutinski odservirao za prvi set koji je trajao 41 minuta.

Novak je već u trećem gemu drugog seta napravio brejk. Bio je to najduži gem u meču. Alkaraz je odservirao tri asa u gemu, ali to nije zaustavilo Novaka koji je sve izdržao i sjajnim riternima došao do brejka.

Alkaraz je u šestom gemu imao dve vezane brejk šanse, ali smo tada bilo Novakovo savršenstvo. Fantastični poeni doneli su Novaku gem. Usledio je novi brejk Đokovića, a zatim i servis za konačnih 6:2 u drugom setu.

Kurir sport

NOVAK ĐOKOVIĆ - KARLOS ALKARAZ 6:3, 6:2

TOK MEČA

2. SET

6:2 - Smeč Đokovića za kraj meča! Sat i 28 minuta suve dominacije srpskog asa u polufinalu Završnog turnira u Torinu!

5:2 - Brejk! Đoković pravi dva brejka prednosti u drugom setu! Novak je stekao dve vezane brejk šanse, Alkaraz stigao do izjednačenja, ali nije uspeo da se spase. Nije uspeo jer je Novak fantastičan večeras! Kakav spektakularan tenis srpskog asa!

4:2 - Od početka meča gledamo spektakl, ali ovaj gem će ući u posebnu rubriku! Posebno jedan poen Đokovića. Alkaraz je stekao dve vezane brejk lopte, publika se digla na noge i navijala za Španca, ali je ona usledio majstorski poen Đokovića! Potom još jedan za đus, a onda i dva vinera za gem.

3:2 - Đoković je propustio brejk šansu da gotovo definitivno reši ovaj meč. Alkaraz je pogodio jedan bitan forhend posle duple servis greške, i tako izvuče ovaj gem.

3:1 - Drugi as u meču za Novaka doneo mu je potvrdu brejka!

2:1 - Tako je! BREJK! Najduži gem u meču! Alkaraz je upisao čak tri asa, ali je Novak sve izdržao i na kraju osvojio gem.

1:1 - Brzo je Novak odgovorio. Viner u gemu koji je trajao dva minuta i 40 sekundi.

0:1 - Bez izgubljenog poena, sa jednim asom i jednim vinerom, Alkaraz otvara drugi set.

1. SET

6:3 - Prvi set je završen posle 41 minuta. Novak je gotovo rutinski, bez izgubljenog poena odservirao za prvi set.

5:3 - Tako je, bre! Đoković pravi brejk! Alkaraz je napravio četiri greške iz bekhenda u ovom gemu!

4:3 - Još jedan gem sa samo jednim izgubljenim poenom. Dva vinera je Đoković dodao na svoj konto. Pola sata igre u "Pala Alpitur".

3:3 - Neverovatan je Španac na svom servisu. Samo jedan prvi servis do sada nije pogodio. Upisao je nova dva asa i izjednačio.

3:2 - Još jedan težak servis gem za Novaka. Posle 23 minuta igre vodi sa 3:2. Videli smo nekoliko spektakularnih poena sa strane Đokovića, ali i dve velike greške u trenucima kada je morao da poentira.

2:2 - Dva vezana as servisa pomogla su Alkarazu da stigne do izjednačenja u gemovima. Španac je pogodio svih 11 prvih servisa do sada.

2:1 - Novak relativno lako dobija ovaj gem. Poveo je sa 40:0, potom dozvolio Špancu jedan poen, a zatim efektno finiširao.

1:1 - Alkaraz je dobio prva tri poena u svom servis gemu, zatim je Novak uzvratio sa dva, ali Španac vinerom rešava ovag gem u svoju korist.

1:0 - Težak gem već na startu meča. Novak je servirao, a Alkaraz sa tri vinera stigao do dve vezane brejk lopte. Usledili su dobri servisi Novaka i četiri vezana poena za vođstvo u meču. Gem koji je trajao četiri i po minuta je završio asom.

Počinje peti međusobni duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, ili kako su ga prozvali teniski analitičari "Nolitos spektakl".

U Novakovoj loži poznata lica

Novak Đoković
foto: Screenshot

Novak Đoković i Karlos Alkaraz od 21 čas igraju u polufinalu Završnog turnira u Torinu.

Kurir ima specijalnog izveštača u Torinu Vuka Brajovića! Zato ostanite uz naš blog i pratitet sva dešavanja u hali "Pala Alpitur".

Poslednje pripreme za meč

Novak Đoković, Goran Ivanišević
foto: Screenshot

Mališani skočili u zagrljaj Đokoviću, pogledajte kako je uzvratio

Oglasio se i Alkarazov trener

Novak i Karlos su odradili poslednji trening pred meč

00:38

Novak u Torinu

Siner je izneo svoje mišljenje posle pobede nad Medvedevim u polufinalu

1 / 15 Foto: Kurir sport

Pobednik duela dvojice najboljih tenisera na ATP listi igraće u velikom finalu protiv domaćeg tenisera Janika Sinera, koji je ranije danas savladao Danila Medvedeva u tri seta - 6:3, 6:7, 6:1.

Biće ovo peti međusobni duel trenutno prvog i drugog tenisera na svetu. Rezultat je nerešen 2-2.

Prvi okršaj dvojice majstora desio se na mastersu u Madridu prošle godine. Alkaraz je slavio sa 2:1 (6:7(5), 7:5, 7:6(5)) na šljaci.

Đoković mu se revanširao u prvom od tri ovosezonska duela. U polufinalu Rolan Garosa Srbin je slavio sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Najbolniji poraz, verovatno u dužem periodu, Đoković je doživeo u finalu Vimbldona. Alkaraz je tada slavio sa 3:2 (1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4).

Poslednji duel je odigran na mastersu u Sinsinatiju. Đoković je u jedinom meču na tvrdoj podlozi slavio u finalu sa 2:1 (5:7, 7:6(7), 7:6(4)).

Kurir sport

Bonus video:

00:06

Novak Đoković sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track