IMA LI KRAJA?! SRAMNI NAPADI NA ĐOKOVIĆA IZ BIH I AUSTRIJE: "Odvratno, kako niko nije proverio reči nacionalističke himne"!
Foto: Starsport

NASTAVLJA SE...

IMA LI KRAJA?! SRAMNI NAPADI NA ĐOKOVIĆA IZ BIH I AUSTRIJE: "Odvratno, kako niko nije proverio reči nacionalističke himne"!

Tenis -

Dejvis kup reprezentacija Srbije pobedila je Veliku Britaniju u četvrtfinalu ovog takmičenja, a pesma uz koju su Novak Đoković i ostali srpski teniseri izašli na teren izazvala je puno pažnje.

Najbolji teniser sveta našao se na udaru javnosti u regionu i ljudi kojima je smetala pesma "Veseli se srpski rode".

Nakon crnogorskog političara i analitičara i albanskih medija, oglasio se i Jasmin Mujanović, politikolog iz Bosne i Hercegovine.

- Poprilično je neverovatno da niko iz Dejvis kup PR tima nije pomislio da proveri reči pesme kojom je Đoković izašao na teren, poznatog simpatizera krajnje desnice, jer se radi o jednoj od najozloglašenijih srpskih savremenih nacionalističkih himni, koja promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore - poručio je Mujanović.

Oglasila se i Kati Šneberger, austrijska političarka koja je članica Mreže regionalnih i lokalnih savetnika Evropske unije, a takođe i predsednica pokreta "Beč kroz Evropu".

- Neverovatno je da se ultranacionalistička pesma koja poziva na aneksiju Crne Gore i Kosova pušta na Dejvis kupu. Odvratno - napisala je ona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track