NOVAK JE NAJBOLJI, ALI IPAK NIJE NAJBOLJI?! Šta priča ovaj čovek? Bivši teniser pokušao da se uključi u "GOAT" debatu, ali...
Foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

NEMA LOGIKE

NOVAK JE NAJBOLJI, ALI IPAK NIJE NAJBOLJI?! Šta priča ovaj čovek? Bivši teniser pokušao da se uključi u "GOAT" debatu, ali...

Tenis -

Nekadašnji marokanski teniser, Junes El Ajnaui, govorio je o velikoj teniskoj trojki - Đoković, Federer, Nadal.

El Ajnaui je svestan da rezultati Srbina nisu za poređenje sa ostalima, ali ističe da to nije ključan faktor u "GOAT" trci.

– Na papiru, Novak pravi sve veću razliku, gomila i gomila titule. Mislim da treba ceniti i ponašanje osobe – u tom smislu, za mene su Rafa i Rodžer iznad njega. To je lično mišljenje. Za mene nije sve u tenisu i u brojevima, treba gledati ličnost i kakvo je ponašanje u porazu. U tom smislu je Rafa broj jedan, nikad ga nismo videli da radi nešto čudno na terenu. Nikad nije slomio reket, nikada ga nismo videli da se žali ni na šta, primer je za sve koji se bave tenisom. Srećni smo što smo mogli da uživamo u eri njih trojice, Đoković i dalje igra, gradi svoju legendu. Videćemo sledeće godine dokle je došla nova generacija – rekao je El Ajnaui koji je najbolji rezultat ostvario 2003. godine kada je stigao do 14. mesta na ATP listi i koji je tokom karijere osvojio pet titula.

Junes El Ajnaui
foto: EPA/LEONARDO MUNOZ

Nastavio je da "brani" svoje reči.

– Nikad više nećemo videti igrače kao Rodžer i Rafa. Postoji nešto osim brojeva, to se vidi u tome kako se osoba ponaša u teškim trenucima u životu. Lako je kad pobeđuješ, svi su uz tebe, ali pravi šampion se vidi u porazu. Rafa i Rodžer su oduvek prihvatali poraz bolje od Novaka, možda je zato i više osvojio od njih. Ali nije sve u uspesima, važnija je osoba - poručio je Marokanac.

El Ajnaui je tokom karijere četiri puta igrao protiv Federera i ostvario jednu pobedu. Protiv Nadala ima učinak 1:1, dok protiv Đokovića nije igrao nijednom.

Kurir sport

Bonus video:

00:35

Đoković slavi poen sa srpskim navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track