EMOTIVNI NADAL OTVORIO DUŠU POSLE POVRATKA NA TEREN: "Rekordi mi NISU BITNI, iza mene je jedna od NAJTEŽIH GODINA"
Foto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

imao šta da kaže

EMOTIVNI NADAL OTVORIO DUŠU POSLE POVRATKA NA TEREN: "Rekordi mi NISU BITNI, iza mene je jedna od NAJTEŽIH GODINA"

Tenis -

Rafael Nadal se u velikom stilu vratio na teren.

"Bik sa Majorke" počistio je Dominika Tima u dva seta (7:5, 6:1) na startu turnira u Brizbejnu, a zatim je izneo svoje utiske.

- Hvala vam svima, hvala što ste navijali za mene. Ovaj meč je bio vrlo emotivan i vrlo bitan u mojoj karijeri. Iza mene je jedna od najtežih godina, ali moram da budem ponosan na način na koji sam odigrao danas. Držao sam dosta dobar nivo. Hvala mojoj porodici koja je bila ovde i koja je uz mene - rekao je Nadal, pa se dotakao i Dominika Tima:

- Odlično je igrao dok nisam napravio prvi brejk. To je bio prelomni trenutak u meču. Znamo i da je Tim imao dosta teških momenata iza sebe, ja mu želim sve najbolje u nastavku karijere.

Rafa je otkrio i šta mu je bilo najvažnije u danima rehabilitacije.

- Podrška, naravno! Imam sjajne ljude oko sebe, primam dnevno na hiljade poruka. Falilo mi je sve ovo, falilo mi je da budem zdrav i konkurentan na Turu. Ovde, u Australiji, imam sjajnu podršku u toku cele karijere i ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu ovome.

Ovo je bila 1069. pobeda Rafaela Nadala u karijeri i sada je na večnoj listi prestigao Ivana Lendla, te je došao iza Džimija Konorsa, Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Rafa ističe da mu nije toliko bitno što je stigao iza Novaka.

- Iskreno, to mi danas nije mnogo bitno. Najbitnije mi je bilo da sam naporno radio kako bih stigao do ovog nivoa - zaključio je Nadal.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track