NAJLEPŠA TENISKA BAJKA I DALJE TRAJE Čudo od deteta napravilo novo ČUDO na AO: Mira (16) od 1:5 do veličanstvenog trijumfa!
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

kakav preokret

NAJLEPŠA TENISKA BAJKA I DALJE TRAJE Čudo od deteta napravilo novo ČUDO na AO: Mira (16) od 1:5 do veličanstvenog trijumfa!

Tenis -

Supertalentovana ruska teniserka Mira Andrejeva (16) plasirala se u osminu finala Australijan opena, pošto je u trećem kolu posle čudesnog preokreta savladala Francuskinju Dijan Pari rezultatom 1:6, 6:1, 7:6 (5).

U odlučujućem trećem setu mlada Ruskinja bila je na pragu poraza, rivalka je imala prednost od 5:1, ali Mira se nije predavala. Uspela je da nadoknadi dva brejka minusa, izbori super taj-brejk i na kraju stigne do veličanstvenog trijumfa.

Podsetimo, ruska teniserka je u drugom kolu napravila veliku senzaciju, pošto je ubedljivo savladala 6. teniserku sveta Ons Žabur.

Stidljiva Mira je rođena u Krasnojarsku, gradiću na reci Jenisej, ali se kao mala devojčica preselila u Moskvu zbog tenisa. Trenutno trenira u Francuskoj u istoj akademiji u kojoj su se usavršavali njena sestra Erika i sunarodnik Danil Medvedev.

Kurir sport/J.M.

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track