SRBIJA I NOVAK SLAVE ISPADANJE ALKARAZA: Fantastična vest za Đokovića, Španac više NI U TEORIJI ne može da ga prestigne!
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

atp lista

SRBIJA I NOVAK SLAVE ISPADANJE ALKARAZA: Fantastična vest za Đokovića, Španac više NI U TEORIJI ne može da ga prestigne!

Tenis -

Nakon šokantne eliminacije Karlosa Alkaraz već u četvrtfinalu Australijan opena, postalo je jasno da će Novak Đoković sigurno ostati na čelu ATP liste nakon turnira u Melburnu.

Titula na Australijan openu garantovala je Novaku ostanak na tronu, ali nakon poraza Alkaraza od Saše Zvereva, stvari su se drastično okrenule u korist Srbina.

Španac je imao svoje kalkulacije, mogao je do prvog mestu u slučaju da ostvari bolji plasman od Đokovića, ali je prokockao veliku priliku koja mu se ukazala. Iako brani čak 2000 poena, Novak će ostati broj jedan šta god da se desi u samoj završnici turnira.

Karlos Alkaraz
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Ni Danil Medvedev nema više šansi da postane broj jedan. Njemu je bilo potrebo da Novak ranije završi učešće u Melburnu kako bi mogao do trona.

Dakle, kralj ostaje na mestu koje mu pripada i u narednim mesecima. Čisto da rekord po broju nedelja postane još "deblji".

Kurir sport / J.M.

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track