"JEL POKUŠAVATE DA NATERATE IGRAČE DA UMIRU?!" Vapaj ruske teniserke ODJEKNUO PLANETOM - za ove ljude ima brutalnu poruku!
Foto: EPA

wta

"JEL POKUŠAVATE DA NATERATE IGRAČE DA UMIRU?!" Vapaj ruske teniserke ODJEKNUO PLANETOM - za ove ljude ima brutalnu poruku!

Tenis -

Ruska teniserka Darija Kasatkina žestoko je zagrmela zbog gustog rasporeda u ovom mesecu.

Pošto u februaru nema Gren slemova, ljudi iz WTA su odlučili da nekoliko velikih turnira sada stave na "repertoar", zbog čega je ritam veoma naporan.

„Imam pitanje, ne znam kome, za WTA ili turnire, kao, ljudi, pokušavate da naterate igrače da umiru ili da se često povređuju?“, rekla je Kasatkina nakon plasmana u finale u Abu Dabiju.

S obzirom na žestok ritam, povrede su sve češće i češće, što nikako ne ide na ruku teniserkama.

„I mi igrači smo ljudska bića i pokušavamo da uradimo naš posao najbolje što možemo. Ali pod ovakvim okolnostima to uopšte nije jednostavno. Nadam se da će moja poruka stići do pravih ljudi. Nije da se žalim, samo iznosim činjenice a one kažu da je ovo nemoguće. I ne sme da bude tako.“

Odmah nakon finala u Abu Dabiju, Kasatkina će igrati prvo kolo u Dohi.

„Kako neko može da napravi ovakav raspored? Teniserke koje igraju finale u Abu Dabiju, moraju da budu slobodne na startu Dohe. Nemamo mi još takvu tehnologiju da se za pet sekundi preselimo sa jednog mesta na drugo. Ne znam ni kada ću imati avion za Dohu.“

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track