JELENA JANKOVIĆ PREKINULA TIŠINU! Bivša prva teniserka sveta otvorila dušu: Gde jedem, šta pijem... To su moje privatne stvari!
Foto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

imala šta da kaže

JELENA JANKOVIĆ PREKINULA TIŠINU! Bivša prva teniserka sveta otvorila dušu: Gde jedem, šta pijem... To su moje privatne stvari!

Tenis -

Legendarna srpska teniserka Jelena Janković već neko vreme živi daleko od očiju javnosti.

Ipak, sada se nekadašnja prva teniserka planete pojavila u medijima i dala je intervju za slovenački "Dnevnik".

- Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost. Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav - počela je priču Jelena Janković koja je sada zaista neprepoznatljiva, pa se dotakla i Novaka Đokovića:

- Novak je fenomen, mnogo ulaže u nutricionizam, zdavlje, svoj tim. Sve što je investirao u sebe i svoje voljene, vratilo mu se višestruko. Zato uvek ističem koliko je važno poštovati svoje telo. Život je kratak a sportsko putovanje je samo deo tog putovanja. Teško je i zamisliti kroz šta telo sportiste sve prolazi tokom putovanja, promena vremenskih zona i brojnih mečeva. Ali Novak je pronašao formulu koja sve to dozvoljava. On je neverovatan u svakom smislu. Za njega nema granica.

Osvrnula se potom i na svoj najveći uspeh u karijeri - prvo mesto na VTA listi.

- Biti broj jedan na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila - istakla je ona.

Kurir sport / Dnevnik

BONUS VIDEO:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track