ALKARAZ BEZ BOLA U PARIZU: Nećete mi verovati ali ne znam šta nije bilo u redu sa mojom rukom
Foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

GREND SLEM U PARIZU

ALKARAZ BEZ BOLA U PARIZU: Nećete mi verovati ali ne znam šta nije bilo u redu sa mojom rukom

Tenis -

Povreda prošlogodišnjeg polufinaliste Rolan Garosa Karlosa Alkaraza izgleda kao da je prošlost, i osmeh 21-godišnjeg osvajača 2 Grend Slem titule ponovo pleni na Otvorenom prvenstvu Francuske.

“Osećam se bolje već nekoliko nedelja, udaram bez bola na treninzima, i odlučio sam da dođem ovde pre jedno nedelju dana i nastavim sa prilagođavanjem za turnir. Uzbuđen sam pred svoj prvi meč u Parizu, ovo je zaista poseban turnir za mene”, ističe Karlitos.

Karlos Alkaraz
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Upitan da prokomentariše najverovatnije poslednji Rolan Garos za svog čuvenog sunarodnika Nadala koji je ovde osvojio rekordna 14 trofeja, Alkaraz kaže:

“Ovo je zaista poseban turnir za njega, i velika je šteta ako je ovo zaista njegov poslednji nastup. Želim da – kao i svi – uživam u njegovoj igri ovde, i iako ne želim da se uskoro penzioniše ili igra svoje poslednje turnire, svemu nekad dođe kraj. Svakako nisam želeo da igram u prvoj rundi protiv njega – ne, hvala!” uz osmeh kaže Alkaraz.

“Nećete mi verovati ali ne znam šta nije bilo u redu sa mojom rukom. Nekako mi je ulazilo na jedno – a izlazilo na drugo uvo kada su mi članovi mog tima prenosili šta je posredi, a jedino što sam pamtio je da nije ništa ozbiljno. Ipak sam I dalje oprezan kada udaram forhend, čak i malo bojažljiv – pa se nadam da će me to napustiti pred prvi meč”, ističe Španac, i dodaje:

Karlos Alkaraz
foto: DiaEsportivo / Actionplus / Profimedia

“Nisam jedini pod povredom niti u upitnoj formi, ali Slem je Slem i najbolji teniseri uvek nađu način da podignu formu – Rafa, Novak, Siner i nadam se ja.”

Janik i Karlos imaju sjajan odnos, i međusobna podrška ne izostaje:

“On je sjajna osoba van terena, i već imamo puno sjajnih zajedničkih sećanja. Bilo mi je krivo da čujem da je povređen, pisao sam mu da mu želim da bude snažan, uz brz oporavak i nastup u Parizu. Svi se raduju kada vide najbolje tenisere na terenu, i nadam se da ćemo kreirati još puno sjajnih zajedničkih iskustava u budućnosti”, kaže pred svoj prvi nastup na Rolan Garosu ove godine Alkaraz.

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track