BASKETAŠI REDOM GAZE: Srbija u derbiju srušila moćnu Letoniju i izborila direktan plasman u POLUFINALE!
Foto: Profimedia

OLIMPIJSKE IGRE

BASKETAŠI REDOM GAZE: Srbija u derbiju srušila moćnu Letoniju i izborila direktan plasman u POLUFINALE!

Tokyo 2020 -

Basket 3x3 reprezentacija Srbije ostvarila je i šestu pobedu na olimpijskom turniru u Tokiju i tako izborila direktan plasman u polufinale Olimpijskih igara.

Srbija je u derbiju savladala Letoniju rezultatom 22:16

Najzaslužniji za veliki trijumf našeg tima bio je Dejan Majstorović, koji je meč završio sa 11 postignutih poena. Dušan Domović Bulut je ubacio 5 poena, a Ratkov i Vasić po tri poena.

Statistika
foto: Printscreen

U letonskom timu Nauris Miezis, Karlis Lasmanis i Agnis Kavars postigli su po pet poena, a Edgars Krumins jedan poen.

Velika borba vodila se od samog starta meča. Letonci su poveli 2:0, međutim, Bulut je ekspresno doneo izjednačenje našem timu. Zahvaljujući raspoloženom Lasmanisu, Letonci su u dva navrata imali +2, ali nakon dvojke Majstorovića i pona Vasića Srbija dolazi do preokreta 10:9.

Neizvesno je bilo i u nastavku meča. Letonci su ponovo došli do prednosti 10:11, međutim, Majstorović sa tri vezana poena donosi Srbiji prvi put na meču +2 (13:11).

Letonci se nisu predavali, usledilo je novo izjenačenje. Majstorović u nastavku postiže sa linije za slobodna bacanja dva poena, a odmah nakon toga Bulut donosi +3 Srbiji (16:13).

Letonci su faulovima omogućili Orlovima da u završnici sačuvaju prednost. Raspoloženi Majstorović je sa dve dvojke u finišu stavio tačku na ovaj meč.

Srbija u poslednjem kolu igra protiv Rusije, ali meč neće imati rezultatski značaj jer su naši momci već osigurali prvo mesto i direktan plasman među četiri najbolje ekipe.

Polufinale i finale na programu su u sredu.

Bulut i Majstorović: Želimo da pobedimo sve do kraja!

Najvažnije je da smo u polufinalu, plan ostvarujemo, a želja nam je da pobedimo sve utakmice do kraja, poručili su srpski basketaši Dusan Domović Bulut i Dejan Majstorović.

Srbija je, nakon današnjih pobeda protiv Japana i Letonije, obezbedila plasman u polufinale Olimpijskih igara, izvesno kao prvoplasirana jer je jedina neporažena ekipa na turniru sa skorom 6-0.

"Najvažnije je da smo u polufinalu. Ova ekipa je tek dva meseca zajedno, polako se uigravamo, pre toga smo bili rivali, sad smo zajedno. Idemo da pobedimo sve do kraja", rekao je Bulut novinarima u Tokiju.

Majstorović je takođe istakao da je cilj da se dobiju sva tri meča do kraja.

"Loše sam krenuo ovaj meč protiv Letonije, ali posle smo zaigrali dobru odbranu i otvorilo se. Sa njima je uvek teško, nema opuštanja ni kad je 20:10. Plan je bio da odemo direktno u polufinale, znači utakmica manje, ali želja je da dobijemo sve do kraja", istakao je Majstorović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track