SPREMAN ZA VELIKO PLATNO Knez: Odoh ja u glumce!
Foto: Dragan Kadić

Menja zanimanje

SPREMAN ZA VELIKO PLATNO Knez: Odoh ja u glumce!

Stars -
Pevač Nenad Knežević Knez polagano uplovljava u glumačke vode, a sudeći po talentima koje je nedavno pokazao, neće mu biti teško

Nenad Knežević Knez (46) do sada je bio uspešan pevač, a kako stvari stoje publika će uskoro moći da se uveri i u njegov glumački talenat.

Nedavno je gostovao u seriji "Pevaj, brate", a ovih dana pregovara o ulozi u novoj sezoni serije "Budva na pjenu od mora". Ali, to nije sve. Popularni pevač je snimio i film "Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa".

"Nije bilo teško, jer sam glumio samog sebe i to iz vremena '90-ih godina kada sam bio najpopularniji. Uživao sam vraćajući se u to vreme. Film je odličan triler i jedva čekam premijeru. Radnja je vrlo zanimljiva. Treba da pevam na koncertu, a pre mene nastupa predgrupa u kojoj je momak kome ubijaju oca. Film je vrlo dinamičan. Posle mog učešća u šou programu "Tvoje lice zvuči poznato" otvorili su mi se neki novi putevi. Dobio sam prilike da pokažem i druge talente, pored mog osnovnog muzičkog dara. Imponuje mi to. U novoj sezoni serije "Budva na pjenu od mora" trebalo bi da imam vrlo zapaženu ulogu. Odoh ja u glumce!", kaže Knežević i dodaje je osvajanje francuskog muzičkog tržišta prošlo sjajno.

"Imao sam deset koncerata u Francuskoj, publika je bila oduševljena. Tada sam mislio da ću do kraja godine uspeti da završim i plasiram posebno izdanje albuma za francusko tržište, ali je sve zastalo zbog mojih obaveza u šou programu Tvoje lice zvuči poznato. Ali, ne radi se samo o tome. Vrlo je teško probiti se u inostranstvu. Svi znamo koliko dugo je trebalo Goranu Bregoviću da uspe u inostranstvu, iako je jedan od naših najvećih muzičara svih vremena. Sad je i u svetu mrtva sezona što se našeg posla tiče, tako da čekam. Ali, odustati neću sigurno i boriću se koliko mogu. Moje ambicije su da i dalje budem uspešan u onome čime se bavim. Da krenem da radim onako kako volim, sa grupom po diskotekama. Kod mene je uvek bilo mnogo muzičkih stilova - fankija, soula, densa, regea... Mešao sam muzičke stilove da bih bio drugačiji, zanimljiv, da ljudima ne bih dosadio. Ali, sve što sam radio bila je pop muzika, a tako će biti i ubuduće", kaže Knez i objašnjava da je oduvek bio interesantan devojkama, a ne samo posle učešća u šouu "Tvoje lice zvuči poznato".

"Nije tačno da me opsedaju samo poslednjih meseci, ja sam uvek bio interesantan devojkama. Nisam preterano lep, ali šarm čini svoje! Ipak, za sada nema ništa novo kod mene na ljubavnom planu. Kad bude, obavestiću vas! Sad za ljubav nemam vremena, jer pripremam numeru "Dona", koju ću objaviti krajem meseca. Neću je pustiti u etar dok ne uradim i spot za nju. Ljubavna je, sročio je Braja i zvuči autobiografski", otkriva Knez i odgovara na pitanje zašto se nikada nije okrenuo narodnoj muzici.

"Ne, ne, ni slučajno. Pop nije zastupljen, niti je popularan kao folk, ali nikada mi nije palo na pamet da se odreknem zabavne muzike. Nekada sam na gostovanjima umeo da otpevam poneki narodnjak, ali sam potpuno izbacio folk pesme iz svog repertoara. Objavio sam taj poslednji etno-džez album "The magic of Balkan", na kojem sam obradio naše najlepše starogradske, romske pesme i sevdalinke, da bih ljudima pokazao da se snalazim i u toj vrsti muzike. Ali, klasični narodnjaci me uopšte ne zanimaju. To nije moj muzički svet, niti moj "par sandala"", zaključuje Knez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track