PRVE SRPSKE STARLETE: Od njih su učile Soraja i Stanija!

Preteče dama bez zanimanja

PRVE SRPSKE STARLETE: Od njih su učile Soraja i Stanija!

Stars -
Poslednje tri decenije 20. veka javnost su uveseljavale erotikom, lepotom i senzualnim seksi imidžom koji su isticale u prvi plan, što danas putem društvenih mreža rade novopečene devojke bez zanimanja

Svako vreme ima svoje starlete. Nekada Meri Cakić, Branka Blek Rouz, Divlja Ruža, Sani Armani danas Soraja, Stanija, Blondi i Mimi Oro.

Preteče aktuelnih starleta poslednje tri decenije 20. veka javnost su uveseljavale erotikom, lepotom i senzualnim seksi imidžom koji su isticale u prvi plan, što danas putem društvenih mreža rade novopečene devojke bez zanimanja.

Prva se sedamdesetih godina u javni život probila Latinka Meri Cakić, poznatija kako lutka sa naslovne strane iz istoimene pesme grupe Riblja čorba. Iako Meri tvrdi da je njoj posvećena ova numera, Bora Čorba u nekoliko intervjua to je demantovao. Meri, koja je bila prva nudiskinja Srbije, sa trona su skinule mlađe koleginice koje su želele da budu jednako popularne kao ona.

http://www.youtube.com/watch?v=PgR85fIHg90
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Osamdesetih godina obeležile su tri striptizete. Prva je bila Vesna Počuča Šana (42) koja je u javni život dospela kada je snimila spot ya pevača Milana babića i dobila nadimak Šana po istoimenoj pesmi, Reditelj Emir Kusturica dao joj je ulogu u filmu "Crna mačka - beli mačor", nakon toga je zaigrala i u filmu Nož Miroslava Lekića. U komediji "Kupi mi Eliota", imala je manju ulogu, a usledile su brojne rekla,e, a reditelj Zečević poverio joj je ulogu Stele u filmu "Mala noćna muzika".

Foto: Arhiva Kurir
Foto: Arhiva Kurir
http://www.youtube.com/watch?v=Vo6Ysf7X5PU

Njena sledbenica Vesna Todorović svoj razvojni put počela je u svetu mode. Dok je radila kao striptizeta lansirala je štos - erotika i striptiz u podne, za vreme ručka. Uvela je i striptiz u emisiji Trećeg kanala RTS "Muške priče", gde je gledaoce uveseljavala erotskim scenama. Kada je odlučila da se profesionalno bavi striptizom nadenula je sebi umetničko ime Divlja Ruža. Potom je došla na ideju da se oproba i kao pevačica, oa je 2002. godine svoj prvi CD.

http://www.youtube.com/watch?v=fe8iX2n5t1s

Svoje mesto među zvezdama pronašla je još uvej aktivna striptizeta Branka Blek Rouz (42) koja je svoj zanat iskoristila da snimi film o sebi, Otvoril aje sajam erotike u Beogradu nakon čega je proglašena za prvu damu erotike. Dodeljen joj je i Oskar za kraljicu srpskog striptizeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja