MARIZA: Otkazala sam nastupe da bih pomogla Srbima!
Foto: Zorana Jevtić

Kurir s Marizom obišao poplavljena mesta

MARIZA: Otkazala sam nastupe da bih pomogla Srbima!

Stars -
Fado pevačica sa Slobodanom Trkuljom snima spot koji će prikazati težinu i obim katastrofe koja je zadesila Srbiju i region
1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

Portugalska fado pevačica Mariza došla je u Srbiju na poziv Slobodana Trkulje, s kojim će snimiti pesmu i spot o katastrofi prouzrokovanoj poplavama.

Dirljivo... Muzičari u prihvatnom centru
Dirljivo... Muzičari u prihvatnom centru

Svetska muzička diva rado se odazvala humanoj ideji srpskog umetnika i zajedno s njim obišla ugrožena područja kod nas i u Republici Srpskoj. Prvog dana posetili su Brčko i Bijeljinu, a sutradan i Obrenovac. Da bi učestvovala u ovoj humanitarnoj misiji, Mariza je otkazala nekoliko koncerta.- Zahvalna sam ovom džentlmenu jer me je pozvao da budem ovde i samo pokušam da razumem šta se sve desilo u ovom periodu vašem narodu. Moje srce će uvek biti uz narod Srbije jer su od samog početka, od mog prvog albuma, bili uz mene, uvek puni podrške. Kako onda da kažem ne - rekla je Mariza za Kurir.

Sveštenstvo... Portugalka posetila i crkve u Bijeljini i Brčkom
Sveštenstvo... Portugalka posetila i crkve u Bijeljini i Brčkom

Pevačica je posetila dve pravoslavne crkve u Republici Srpskoj, razgovarala sa sveštenicima, a onda obišla i prihvatni centar. Susret s ljudima koji su sve izgubili njoj je veoma teško pao. I Trkulja je s pažnjom slušao kroz kakve su nedaće prošli ugroženi i pokušao bar malo da ih uteši.- Svestan katastrofe koja je zadesila naš narod, imao sam potrebu da pomognem na način na koji najbolje umem. Javila mi se ideja da napravim pesmu kako bismo ljude u svetu obavestili na najbolji mogući način o veličini i obimu katastrofe koja nas je zadesila. Odlučio sam da pozovem prijatelje muzičare iz celog sveta da učestvuju. Naravno, Mariza je napravila veliki ustupak jer je promenila svoj raspored koncerata da bi se odazvala mom pozivu i došla da vidi sve svojim očima. Ideja je da se u spotu pojave brojne poznate ličnosti. Za Entonija Hopkinsa čekamo potvrdu - zaključio je Trkulja.

KOD PREMIJERA Prijem u Vladi Srbije VUČIĆ MARIZI DAO SRPSKU ČOKOLADUI premijer Aleksandar Vučić razgovarao je juče s Marizom.- Zahvalan sam Marizi što je imala energije, volje i želju da obiđe poplavljena područja. Uveren sam da će moći da vidi koliko građani Srbije cene i vole njen rad i koliko poštuju sve ono što je učinila za našu zemlju. Do kraja godine biće organizovan humanitarni koncert i nadam se da će i ona biti gost kako bi se prikupilo što više novca za ugrožene - rekao je Vučić i dodao da je posebno srećan što je Mariza potpisala CD za njegovu ćerku.Vučić je Marizi poklonio ručno rađene srpske čokoladice, knjigu „Amejzing Serbija“ i DVD sa snimcima posledica poplave.(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track