Legende: Srbija nas je izdala
Foto: KURIR

Intervju Zoran Dašić Daša grupa Legende

Legende: Srbija nas je izdala

Stars -
Čuli smo da će nas Bosna nominovati za međunarodni muzički festival u Bugarskoj. Nažalost, Srbija nas niti priznaje niti ceni!

Drugi ih više cene.Legende će 7. aprila održati 50. koncert u Sava centru i ujedno obeležiti i 25 godina karijere. Zorana Dašića Dašu, osnivača grupe, mnogo boli što su ih za dve i po decenije naše balkanske komšije više cenile od Srbije. Da je i danas tako, pokazuje činjenica da će se na festivalu u Bugarskoj pojaviti kao predstavnici Bosne i Hercegovine sa hit pesmom „Tamburaši“, koju su snimili s Halidom Bešlićem.- Da... Čak smo čuli da će nas Bosna nominovati za međunarodni muzički festival u Bugarskoj. Ako do toga dođe, rado ćemo prihvatiti. Nažalost, Srbija nas niti priznaje niti ceni!♦ Ali ceni vas publika...- U februaru smo imali dva prepuna Sava centra, bez obzira na kijamet. Ipak, nisu svi mogli da dođu, pa pravimo još jedan koncert 7. aprila. Legende ove godine obeležavaju 25 godina i do sada smo Sava centar napunili 49 puta, što je velika stvar. To smo uradili samo mi i Balašević.♦ Zašto izbegavate da se pojavljujete u medijima?- Iskreno i namerno hoću da kažem da nas ignorišu, ali mi i dalje radimo. Bili smo mi i hvaljeni, i osporavani, i obožavani, sve živo, ali ostali smo dosledni sebi. Svojim ponašanjem smo opravdali poverenje. Najviše prija kad u crnogorskim, makedonskim i bosanskim novinama pročitamo naslove poput „Gospoda gospodski“. Šta ćeš više od toga? Bilo kakav naslov u našim novinama bi nas zaprepastio...♦ Otkud takav stav?- To mi je velika enigma, ali već smo se navikli. Tako nam je bilo kroz celu karijeru. Imam osećaj da bi, kada bismo sad napunili Arenu, svi rekli kao: „Pa?“. Ipak, naša muzika probija sve granice...♦ I u Hrvatskoj?- Još nismo imali konkretan poziv za gostovanje tamo, ali bilo je reči da se izda CD za njihovo tržište. Tamo politika vodi glavnu reč. Kod nas ne. Kod nas su svi dobrodošli. Ponekad mi smeta što se toliko pažnje i počasti poklanja nekima koji nisu to zaslužili, a to nije uzvraćeno.

Od „Sokoja“ smo dobili samo 53.000 dinara♦ Dobijate li novac od tantijema?- Legende su prošle godine od „Sokoja“ dobile 53.000 dinara na ime autorskih prava. Čoveče, pa to su tri-četri boksa cigareta. Iskreno, razmišljam da li više da se prijavljujem u taj „Sokoj“...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track