FOSILI: Rajka ne želimo na turneji! DUJMIĆ: Znam da nisam svetac!
Foto: Udovicic

Oproštajna turneja

FOSILI: Rajka ne želimo na turneji! DUJMIĆ: Znam da nisam svetac!

Stars -
Bend je navodno od Rajka tražio da se pismeno obveže kako će tokom sata koncerta u Beogradu biti "čist". Dujmić im to nije htio da potpiše i razišli su se

Muzičar i osnivač benda Rajko Dujmić (60) neće doći sa Novim fosilima na oproštajni koncert u Beogradu 25. oktobra jer nije hteo da potpiše da neće koristiti drogu tokom oproštajne turneje.

Naime Novi fosili Dujmića (60) više ne žele u bendu jer ne mogu da računaju na njega.

"Zbog teške Dujmićeve bolesti odlučili smo da neće raditi u grupi. Naime, poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku sa zavisnošću zbog koje smo se razišli 1991. pošto je odbio odlazak na lečenje", složili su se Sanja Doležal (51), Marinko Colnago (72) i Vladimir Kočiš Zec (66).

"Nažalost, Rajkovo je stanje takvo da posle prisilne hospitalizacije u bolnici Vrapče ne može da ispuni dogovorene obaveze. Žao nam je zbog toga. I dalje ćemo ga podupirati u nastojanjima da se oporavi i ozdravi", rekli su članovi zagrebačkog benda.

Dujmić tvrdi da zna da nije svetac i svestan je da im je dosta zagorčavao život.

"Sve te koncerte, otkako su otišli Đurđica Barlović, Slobodan Momčilović Moka i Nenad Šarić, trebalo je izdržati. U bendu mi govore da sam bolestan, da nisam normalan. A zašto onda pevaju moje pesme? Mislio sam da će ova oproštajna turneja biti dostojna pokojnih članova benda i prevario sam se", rekao je ogorčeni Dujmić.

Rajku je ovo drugi put da se razilazi s bendom. Početkom 90-ih muzičar je s pevačicama Natašom Belošević i Jelenom Fošner pokušavao Fosilima vratiti stari sjaj. Svirao je i u 4 asa, ali je sve je to bilo kratkog veka. Novi fosili su se u nekadašnjem sastavu okupili 2005. I tada je Dujmić prolazio kroz teško razdoblje. Uhvatili su ga su ga zbog posedovanja grama kokaina, a on je tvrdio da su mu podmetnuli.

http://www.youtube.com/watch?v=LyXXFT0Tr9g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track