TOZOVAC: Vreme ide, teku godine, ostaju samo sećanja!
Foto: Dragan Kadic

Ne da se godinama

TOZOVAC: Vreme ide, teku godine, ostaju samo sećanja!

Stars -
Optimizam me stalno drži i imam pravo da očekujem bolje i verujem da će tako i biti, rekao je pevač

Predrag Živković Tozovac, legenda naše narodne muzike, ne da se godinama. I dalje je onaj isti šarmer i šmeker, koji voli život, kafane i žene. I, naravno, svoj narod. Vreme ide, teku godine, mnoga leta prohujaše, ostala su samo sećanja, želje i nadanja sa ovim, pomalo setnim, refrenom čuvenog Bore Spužića Kvake, otvaramo vrata još jedne godine.

Koja su vam sećanja na minulu godinu?- Ne razdvajam godine, osim ako se desilo nešto baš strašno. Inače, izbegavam da budem tužan. U horoskopskom znaku sam vodolija i rođen sam da veselim ljude. I kada mi ne ide kako treba, udarim brigu na veselje.

Koje želje imate za ovu godinu?- Ja sam narodni pevač. Tako da, ako je mom narodu dobro, dobro je i meni.

Čemu naš narod da se nada?- Mada je situacija malo čupava, treba se nadati boljem. Nikada u Srbiji nisu tekli med i mleko, niti će. Ali, ukoliko mi sami kao narod i pojedinci ne učinimo da nam bude bolje, niko to umesto nas neće uraditi.

Poznato je da ste večiti optimista.- Optimizam me stalno drži i imam pravo da očekujem bolje i verujem da će tako i biti.

Da li ljubav pobeđuje sve?Ljubav je vrlo važna. Kako peva moj kolega Nedeljko Bilkić "bez ljubavi sve je pusto".

http://www.youtube.com/watch?v=sjE-C9Fo55k

Planirate da otpevate jednu pesmu u duetu sa Jelenom Tomašević.- Jelena je izuzetna pevačica, izuzetno je talentovana i izuzetno je lepa žena. Nadam se da će se do proleća pronaći pesma i da ćemo je zajedno zapevati.

Iduće nedelje nas čekaju Badnji dan i Božić.- Hvala bogu da već godinama živimo u pravoj, apsolutno srpskoj, pravoslavnoj slobodi i da možemo kao ljudi da proslavimo ove praznike. Jer, pamtim vremena kada je to bilo, kao i Srpska nova godina, doduše ne napismeno naređeno, ali ipak zabranjeno.

Dvadeset i drugog januara vam je rođendan. Kako ćete ga proslaviti?- Biću sa mojim prijateljima i prijateljicama da malo popričamo, popijemo, zapevamo i da se nasmejemo ako ima neki dobar vic. Zahvalićemo se Bogu što postojimo i što nam je tog dana baš lepo.

Sa kojom vašom pesmom da započnemo ovu godinu?- Neću uzeti moju pesmu, već jednu staru narodnu. To je pesma i kolo: Igrale se delije, nasred zemlje Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=rn_M3D0rypQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track