(VIDEO I FOTO) Ove Srpkinje su lepotom osvojile svetske bogataše!
Foto: Vikipedija, Profimedia, Tviter

A nisu zaboravile humanitarne aktivnosti

(VIDEO I FOTO) Ove Srpkinje su lepotom osvojile svetske bogataše!

Stars -
Svoj imetak, koji se meri i milijardama dolara, stvorile su udajom, ali i svojim radom

U svetu danas ima bar desetak mladih i izuzetno bogatih Srpkinja. Ogroman imetak stvorile udajom, ali i svojim radom. Mnoge od njih ne zaboravljaju ni humanitarne aktivnosti.

Kada je Sandra Nikolić Meljničenko nedavno stigla u Beograd da završi svoje poslove oko izgradnje stanova, ova poslovna žena iz Dubaija imala je nezgodan susret sa srpskim kriminalcima. Ipak, to je nije pokolebalo da nastavi svoj biznis sa nekretninama u Srbiji. Bivša manekenka i članica ženskog sastava "Models", jedna je od mladih Srpkinja koje su udajom u inostranstvu našle svoju sreću i bogatstvo.

Sandra Meljničenko je supruga Andreja Meljničenka, čiji je imetak procenjen na 10,8 milijardi dolara, što ga visoko kotira na "Forbsovoj" listi najbogatijih ljudi sveta. Kada je postala majka, muž joj je kupio stan u Beogradu, jahtu i omanje ostrvo u Karipskom arhipelagu."Porodica i rad me čine srećnom", rekla je Sandra Nikolić Meljničenko.

Sličnu životnu filozofiju ima i Jelena Jakovljević, bivša lepotica Jugoslavije, koja je svoju karijeru modela u Ujedinjenim Arapskim Emiratima krunisala udajom za šeika Saida bin Draija. Njegova porodična kompanija vredi nekoliko milijardi dolara. Gospođa Bin Drai je danas majka dvoje dece, ali i vlasnica lanca salona lepote i luksuznog hotela.

Nedavno je u Dubaiju otvorila i luksuzni dečji vrtić za decu imućnih ljudi. Rukovodi i humanitarnom fondacijom, što joj, kako kaže, ispunjava srce. U Beogradu je Jelena Bin Drai primila nagradu za humanitarnu pomoć Srbiji.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Manekenka i glumica Ivana Božilović venčala se s milionerom Endrjuom Fajerstonom, praunukom osnivača kompanije za proizvodnju guma "Fajerston". Rođena je u Beogradu, ali je odrasla u Čikagu, gde se bavi manekenstvom i glumom. Pre nekoliko godina našla se na listi 100 najseksepilnijih žena sveta.

Bogatašica je i Ivana Berendika, manekenka udata za Tomasa Jermoluka, jednog od investitora u "Gugl". Zajedno imaju više od 100 miliona dolara.

Foto: Tviter
Foto: Tviter

Ćerke milijarderke Slavice Radić Ekslton iz Londona, lepe Petra i Tamara spadaju u najbogatije mlade Britanke. Vlasnice su elitne modne kuće i parfimerije u Londonu i Njujorku. Sa majkom koja redovno posećuje brata u Beogradu, nikada nisu dolazile u Srbiju.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Holivudska glumica Suzana Drobnjaković udala se pre nekoliko godina u Ženevi za filmskog režisera Eduarda Pontija, sina legendarne glumice Sofije Loren. Rođena je 1975. u Los Anđelesu. Posle srednje škole je radila kao manekenka. Proslavila se kao Saša Aleksander ulogama u serijama "Marinci" i "Dosonov svet" i u filmu "Nemoguća misija 3". Mada nikada nije bila u Srbiji - tečno govori srpski jezik.

Prelepa Anika Božić, srpska manekenka, udala se za palestinskog biznismena Jusef al Saraž. Njih dvoje su se zavetovali na večnu ljubav u luksuznom ambijentu rizorta Lagonissi nadomak grčke prestonice.

I'm so glad I live in a world where there are Octobers #autumn #love

A photo posted by anika_bozic (@anika_bozic) on Oct 17, 2014 at 8:17am PDT

Novosti/EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track