ATRAKCIJA: Kusturica s Bregovićem svirao u Kremlju
Foto: Profimedia

No smoking orkestra oduševio šest hiljada Rusa

ATRAKCIJA: Kusturica s Bregovićem svirao u Kremlju

Stars -
Emir Kusturica sa svojim bendom nastupio pred državnim vrhom Rusije, predgrupa bili Goran Bregović, Sanja Ilić i grupa Mostar sevdah rijunion

Emir Kusturica je sinoć sa svojim bendom No smoking orkestra svirao pred kompletnim državnim vrhom Rusije.Muzička grupa proslavljenog reditelja nastupila je kao glavna atrakcija Festivala balkanske muzike, koji se održava u najprestižnijoj ruskoj koncertnoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca. Zanimljivo je da su kao predgrupa Kusti svirali Goran Bregović, Sanja Ilić i Mostar sevdah rijunion.- Karte su unapred bile rasprodate. Svirali smo dva sata, a naš repertoar osvežen je novim pesmama Stribora Kusturice i Dejana Sparavala. Slušalo nas je oko šest hiljada ljudi, a najveća čast nam je što smo nastupili pred političkim vrhom Rusije - rekao je Kusturica.Naš sagovornik, koji je bio uključen u organizaciju spektakla, kaže da nije čudno što je Bregović izašao kao predgrupa Emiru Kusturici.- U Rusiji je Kusturica veoma popularan, što ne umanjuje vrednost Bregoviću. U Srbiji su Goran i njegov Orkestar za svadbe i sahrane mnogo popularniji - otkriva izvor Kurira.

Zabavljao publiku pola sata... Goran Bregović
Zabavljao publiku pola sata... Goran Bregović

Ruski mediji su Kusturičin koncert najavljivali kao jedinstven muzički događaj. U izveštajima podsećaju da je srpski reditelj dobitnik više prestižnih filmskih nagrada, da je laureat Kana, Berlina, Venecije i da je njegov angažman u bendu više hobi, iako već imaju 12 albuma.- No smoking orkestra je pravi balkanski maraton neobuzdane zabave, more pozitivne energije - prenose ruski mediji.Kusturica na ovo odgovara:- Tamo nas cene, tamo znaju našu muziku. Dali smo sve od sebe da ispunimo očekivanja, kao što smo i najavljivali nezaboravnu svirku.Posle koncerata u Moskvi sledi selidba u Voronjež i Sankt Peterburg, a zatim na Baltik. Najpre u Rigu, letonsku prestonicu, a zatim i u litvanski Viljnus. Ovi nastupi na programu su 24. i 25. februara, a karte su već odavno rasprodate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track