(FOTO) Razotkrivanje: Ove 4 scene Eve Ras sigurno znate, ali garantujemo da ne znate njeno PRAVO IME
Foto: MARKO POPLAŠEN

MALI VODIČ KROZ ŽIVOT LEGENDARNE GLUMICE

(FOTO) Razotkrivanje: Ove 4 scene Eve Ras sigurno znate, ali garantujemo da ne znate njeno PRAVO IME

Stars -

Legendarna umetnica koja nas je osvojila uvek drugačijim ulogama koje su ostavile neizbrisiv trag će nas uskoro obradovati novim projektom, a mi smo rešili da se podsetimo ključnih momenata iz njene karijere, ali i otkrijemo nešto što retki znaju...

Eva Ras je sa filmom Dušana Makavejeva Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT (1967) postigla je svetsku slavu.

Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT je jugoslovenski crno-beli igrani film snimljen 1967. u režiji Dušana Makavejeva, poznat kao jedno od najznačajnijih ostvarenja Crnog talasa, odnosno odraza seksualne revolucije na tadašnju jugoslovensku kinematografiju.

Najpoznatija je svakako scena sa crnom mačkom koja je i proslavila legendarnu umetnicu.

Još jedna od legendarnih filmskih scena svakako je ona sa Nikolom Kojom, U filmu Srđana Dragojevića Mi nismo anđeli kada čuvena baba Sera ima intimni odnos sa Nikolom. Verujemo da je ovo scena koja se i danas prepričava i pamti.

Ljubitelji životinja, naročito para pamte je po ulozi Smiljke Miljković u seriji Srećni ljudi. Tada je spasila ljubimca Simu i nazvala ga Živko, a taj njen herojski potez raznežio je i rasplakao sve koji su pomno (i po više puta) pratili seriju.

Najnovija uloga popularne glumice jeste u filmu Saga o tri nevina muškarca gde tumači lik pohotne bake koja slučajno otkriva radosti savremenih pomagala za seks. U filmu igra sa izrazito popularnim glumcem Momčilom Otaševićem pa smo sigurni da će i ova uloga ući u anale!

I, na kraju, pravo ime popularne glumice je Eva Marija Balaš-Stević. Srpska glumica, slikarka i književnica, po nacionalnosti mađarska Jevrejka. Rođena je u Subotici 1. januara 1941. Diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Sa sajta Story.rs preporučujemo još i:

Eva Ras: Viktorija Bekam hoće da joj budem babaEva Ras: Moja strana vetraLepa Lukić: Mnogo toga znate, ali jedno ne... (FOTO)Eva Ras otkrila zašto nije bila na sahrani Dragana Nikolića: Ja nisam pojava koja može da uteši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja