ŠOKANTNA ISPOVEST IKONE HOLIVUDA DŽEJN FONDE: Prvu put su me SILOVALI kad sam bila DEVOJČICA
Foto: Profimedia

Žrtva zlostavljanja

ŠOKANTNA ISPOVEST IKONE HOLIVUDA DŽEJN FONDE: Prvu put su me SILOVALI kad sam bila DEVOJČICA

Stars -

Holivudska glumica i aktivistkinja Džejn Fonda (79) otkrila je da su je tokom život nekoliko puta silovali i zlostavljali stariji i moćni muškarci.

Fonda je ispričala šokantnu priču da je prvi put silovana kao devojčica.

"Želim da ti objasnim način na koji patrijarhat utiče na žene. Sada mogu da priznam javno da sam bila silovana i seksualno zlostavljana još kao devojčica", rekla je Fonda u intrevjuu i dodala da je tokom glumačke karijere doživela različite oblike seksualnog nasilja.

"Dobijala bih otkaz, jer nisam želela da spavam sa svojim šefovima. I uvek bih mislila da je to moja krivica, da nisam uradila pravu stvar ili da sam rekla nešto što nisam smela", rekla je glumica, i naglasila da mlade žene često okrive sebe zbog nasilja koje trpe.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Znam dosta devojaka koje su silovane i koje ne shvataju šta im se desilo. Ne razumeju ili ne žele da prihvate činjenicu da su silovane. Tada govore sebi da se to desilo jer njihovo "ne" nije bilo dovoljno ubedljivo", rekla je glumica.

Podsetimo, glumica je pre nekoliko godina u svojim memoarima otkrila i da je njena majka bila žrtva seksualnog nasilja zbog čega je oduzela sebi život kada je Fonda imala 12 godina.

TEŠKI DANI ZA POZNATU GLUMICU: Džejn Fonda zbog krize prodaje venčanicu i verenički prsten

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja