ŽIKA NIKOLIĆ ZA KURIR: Primam i platu i penziju!
Foto: Marina Lopičić

INTERVJU, voditelj KONAČNO POSTAO PENZIONER

ŽIKA NIKOLIĆ ZA KURIR: Primam i platu i penziju!

Stars -

RTS mi je dve godine odlagao odlazak, ali smo se u martu dogovorili da ipak podnesem zahtev jer je to za mene bolja računica. Sada imam veća primanja

Živorad Žika Nikolić već deceniju i po s ogromnim uspehom vodi „Žikinu šarenicu“, koja je u samom vrhu gledanosti. I pored toga što je zvanično u penziji, ne planira da se povuče s malih ekrana, mada je siguran da ima ko da ga nasledi u vođenju emisije.

- Verujem da je mnogo toga uticalo da se ovakav format svidi publici. Ovo je miks informativnog i zabavnog programa. Mada, moram priznati da je tajna i u tome što se emisija prikazuje baš na RTS jer na drugim televizijama ne bi ovako dugo opstala. Ne bi mogla da bude servisirana jer mi često snimamo „Žikinu šarenicu“ u drugim gradovima, to je kao posebna televizija. Mnogo je zahtevno, ali ima neku posebnu čaroliju.

Da li planirate da se povučete s televizije, da odete u penziju?

- Ja sam već u penziji! RTS je meni dve godine odlagao odlazak, ali smo se dogovorili u martu da ipak podnesem zahtev jer je to za mene bolja računica. Sada imam veća primanja, penzija mi je bonus. Što se odlaska s televizije tiče, o tome ne razmišljam. Dok god budem mogao zdravstveno i fizički da radim, neću se povlačiti. Raduje me što čelnici televizije žele mene na programu, isto kao i gledaoci.

Smeta li vam kad neko kaže da „u Žikinu emisiju može svako da dođe“?

- Meni to prija (smeh). Ne zovem ja samo ljude koji su poznati već i one koji to nisu, ali imaju nešto važno da kažu.

Koga vam je teže da dovedete - političare ili pevače?

- Nemam ja taj problem da ubedim ljude koji su mi u trenutku zanimljivi za gostovanje. Možda ponekad bude odlaganja zbog obaveza, ali da je neko odbio da dođe, to se još nije desilo.

Aleksandar Tijanić je bio idejni tvorac vaše emisije. Kakav odnos imate sa sadašnjim urednicima, na primer s Oljom Kovačević?

- Ona je izvanredna, profesionalac. Konsultujemo se o svemu. Bio sam među onima koji su se obradovali zbog njenog dolaska u zabavnu redakciju. Sviđalo mi se kako je ona radila političke emisije, ličile su mi na šou-program, politički, ali zabavan za gledanje.

Da li gledate rijalitije?

- Ja kada odem u moje selo Jasikovce, ljudi me više pitaju za nešto što vide na drugom programu RTS nego za rijaliti programe. Oni to zovu bljuvotine. Nikad to nisam gledao, niti poznajem ljude koji vole rijaliti.

Zoran Kesić i Ognjen Amidžić, foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić

O naslednicima

SVIĐAJU MI SE AMIDŽIĆ I KESIĆ

Vidite li u nekome naslednika na televiziji?

- Ima mnogo mladih, dobrih voditelja. Jovan Memedović i Branko Stanković odlično rade. Takođe, sviđa mi Ognjen Amidžić, i to još otkad je počeo da radi. Mislim da je bolji bio na RTS, ali dobro. Da ne zaboravim i Zorana Kesića, on pravi odličan humoristički šou.

Kurir / Ivan Ercegovčević

Foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŽIKA NIKOLIĆ PRELISTAVA KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track