MILICA TODOROVIĆ: U zoru obavezno zapevam! Steva: Uvek se napijem na badnji dan
Foto: Vladimir Šporčić

Najbolji prijatelji veseli za božićne praznike

MILICA TODOROVIĆ: U zoru obavezno zapevam! Steva: Uvek se napijem na badnji dan

Stars -

Todorovićeva ima običaj da na božićno jutro pusti glas kako bi joj cela godina bila vesela, dok je Anđelković mamuran zbog pića koje popije okrećući prase na ražnju za Badnje veče

Milica Todorović i Stevan Anđelković najviše se raduju božićnim praznicima jer te dane provode u rodnom mestu u krugu porodice, poštujući običaje.

Pevačica se ni ove godine neće razdvajati od svog dečka Miloša Paunovića, koji će joj se pridružiti u roditeljskom domu u Kruševcu, dok će njen kolega biti u Vučju kod Leskovca, kod majke i oca, ali bez verenice Nataše Ivanović.

Kako obeležavate Božić?

Milica: Volim da vreme provodim s porodicom u Kruševcu, ali dogodi se da nekad budem sprečena da odem kući, pa budem na putu ili u Beogradu s Milošem.

Stevan: Obično odem u svoje selo Vučje kod Leskovca i u krugu porodice uživam tri dana. Ove godine je još veselije jer sam postao stric.

foto: Vladimir Šporčić

Učestvujete li u pripremanju praznične trpeze?

Milica: Jedne godine sam pokušala da napravim česnicu, ali nisam se pokazala kao najbolja domaćica. Više sreće drugi put. Ove godine ću ponovo umesiti pogaču, možda bude bolja.

Stevan: Taj deo pripada ženama, a ja sam zadužen za okretanje praseta. To je kod babe i dede na selu zakon. Moram da pohvalim svoju devojku da odlično sprema česnicu. Nadam se da će mi je sledeće godine ponovo mesiti, ali u ulozi supruge. Ona je inače više puta išla sa mnom kod mojih roditelja. Ove godine ide kod svoje familije u inostranstvo.

Ko mesi česnicu i grabite li se za novčić?

Milica: Pa mama! Pokušaćemo ove godine zajedno da je napravimo. Svake godine izvučem novčić. Sigurno ću i ove.

Stevan: Ja ne mesim. Uvek se grabimo za paru.

foto: Vladimir Šporčić

Kakve običaje praktikujete za Badnje veče?

Milica: U Kruševcu badnjak unosi tata, a u Beogradu Miloš i ja. Volim da sve tradicionalne i vredne stvari radimo zajedno. Badnje veče provodim tako što odemo ispred crkve gde se pale badnjaci ili uz večeru kod kuće.

Stevan: Za Badnje veče se ide u crkvu, a potom kod babe i dede na večeru. Deda uvek unosi badnjak, dok je u porodičnoj kući to očeva uloga. Ljudi iz komšiluka svraćaju da se pozdrave i popiju nešto. Nazdravlja se, pije... Sutradan kad ustaneš, malo te boli glava. Svake godine se za Božić ujutru borim s mamurlukom.

Verujete li u to da ćete sve što radite na Božić raditi cele godine?

Milica: Verujem u običaje i to da sve treba početi na Božić. Ujutru zapevam da bi mi cela godina bila srećna.

Stevan: Ne verujem u ta sujeverja. Bitno je samo da se praznici proslave u krugu najbližih.

MARIJA DEJANOVIĆ - Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja