FEŠTA

OSVOJIO JE ZLATNU TRUBU U GUČI, NIKO MU NIJE BIO RAVAN: Kada vidite kako su Vranjanci dočekali Mladenovića, ODUŠEVIĆETE SE! (KURIR TV)

Stars -

Prijem za pobednika 58. sabora trubača u Guči Stefana Mladenovića iz Vranja i njegov orkestar priredio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

foto: Tatjana Stamenković

Stefan je na takmičenju najboljih trubačkih orkestara u Guči osvojio titulu najboljeg trubača. Čitav spektakl počeo je defileom orkestra glavnom ulicom uz interpretaciju poznatih vranjskih pesama. Milenković je čestitao Mladenoviću na osvojenom priznanju.

"Nastavljaš porodičnu tradiciju od Bakije Bakića preko sestrića njegovog Ekrema Mamutovića- Milan Mladenović, Nenada Mladenovića. Zaista jedna blistava porodična tradicija i karijera koja može da se nasluti za mladog Stefana da će da prezentuje naš grad i Srbiju i van granica zemlje, rekao je Milenković i istakao da “najbolja truba svira u Vranju u Gornjoj Čaršiji".

foto: Tatjana Stamenković

Prva truba ovogodišnjeg Sabora u Guči Stefan Mladenović (26) kazao je da je veoma srećan što je opravdao poverenje Grada i svojih sugrađana.

"Ovo je specijalna nagrada samo za Vranje, da se zna da su trubači iz Vranja, najbolji. U mojoj familiji su to dokazali moj deda, otac, evo sada i ja", kazao je Stefan Mladenović. Iskustvo i znanje talentovanom trubaču preneo je njegov otac, vrstan muzičar majstor trube, dobitnik brojnih priznanja Nenad Mladenović.

foto: Tatjana Stamenković

"Najradosniji I najsrećniji sam čovek od ovog Sabora nakon proglašenja da je Prva truba Guče Stefan Mladenović. Draža mi je ova nagrada nego kada sam je, ja dobio. Niko još nije pobedio u takvoj konkurenciji od 20 orkestara. Ovo je najveći broj prijavljenih orkestara. Ovo je timski rad. Vranje bez nas ne može, a ne možemo ni mi bez naše opštine. Naša opština nam godinama pomaže I mi smo doživotno zahvalni. Hoćemo da budemo najbolji i da Vranje bude najbolje", rekao je Nenad Mladenović. Gradonačelnik Vranja je na prijemu Stefanu Mladenoviću poklonio zlatnu značku grada. Kako je prijem ovogodišnjeg laureata Sabora u Guči Stefana Mladenovića počeo tako se i završio zvukom trube nakon fotografisanja u holu Gradske uprave.

foto: Tatjana Stamenković

Za 58. godina u Guči je na Saboru trubača dodeljeno 168 najvećih priznanja, Prva truba, Najbolji orkestar I Zlatna truba. Od 168 priznanja na jug Srbije otišlo je 64.

Kurir.rs/ T. S. / Foto: Tatjana Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track