ŠABAN NIJE TREBALO DA PEVA U NEMAČKOJ 16. FEBRUARA: Otkazali mu nastup u Švajcarskoj i zakazali tezgu u Bilefeldu!
Foto: Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

neverovatno

ŠABAN NIJE TREBALO DA PEVA U NEMAČKOJ 16. FEBRUARA: Otkazali mu nastup u Švajcarskoj i zakazali tezgu u Bilefeldu!

Stars -

Šaban Šaulić trebalo je da peva u Švajcarskoj 16. februara, ali je krajem prošle godine dobio ponudu da tog dana peva u nemačkom gradu Bilefeldu, gde je i poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Otkada je tragično stradao kralj narodne muzike, sve je više informacija koje dospevaju u javnost u vezi sa ovim nesrećnim slučajem. Mnogo toga je nelogično, čudno, nejasno i verovatno će tako doveka i ostati. Ljudi iz njegovog bliskog okruženja danas se pitaju da li bi Šaulić izbegao pogibiju da je napravio makar jedan korak drugačije ili mu je pak ovakva sudbina bila zapisana.

foto: Printscreen/YT

- Nije tajna da Šaban uglavnom nije znao gde treba da nastupa i kada, niti ga je to zanimalo. O tome je, po njegovoj želji, najviše vodila računa njegova supruga Gordana, mada je i ona ponekad prepuštala menadžerima i vlasnicima velikih klubova iz Evrope da se dogovore o datumu i terminima. Još u septembru prošle godine znalo se gde će Šaban nastupati sve do početka proleća, sve je bilo dogovoreno i pogođeno - priča nam dobro obavešteni izvor.

foto: Dragan Kadić

- A onda se krajem godine javio vlasnik kluba iz Bilefelda i tražio da Šaulić kod njega nastupa sredinom februara. Tako je jedan od menadžera zahtevao da se nastup u Švajcarskoj, koji je bio zakazan za 16. februar, pomeri i da se tada ide za Bilefeld, što je i prihvaćeno - kaže naš sagovornik i dodaje da niko ne može da zna šta bi bilo da je Šaban otišao u Švajcarsku umesto u Nemačku. - Glupo je sada nagađati šta bi bilo kad bi bilo. Jednostavno, desila se tragedija. Bio je to splet okolnosti, sudbina je tako htela - zaključuje naš izvor, dok od porodice Šaulić nismo uspeli da dobijemo komentar.

foto: Printscreen, Printscren Facebook

U prilog ovim našim saznanjima pak govori i izjava Šabanovog kuma Bobana Stojadinovića, koji je dan posle nesreće rekao da se Šaulić čudio tome da ponovo peva u Nemačkoj, iako je tamo skoro bio. - Umeo je da me pita gde radimo sledeće nedelje, a kada je bio poslednji nastup u pitanju i kada je čuo da je Nemačka, rekao mi je: "Pa što mi to nisi pomerio za neki drugi put. Sad smo bili u Nemačkoj, zašto idemo opet?" Rekao sam mu da je to neki odranije dogovoreni nastup i da je drugi grad u pitanju i da to dugujemo menadžeru, pa ćemo se odmarati u martu i aprilu - rekao je Stojadinović za medije. Jedva čekao proleće Šaban želeo da kupi nove štapove za pecanje

Šaban Šaulić se kao nikada do sada radovao dolasku proleća. Pevač je rešio da promeni kompletno sve štapove za pecanje kako bi uživao na Dunavu. Kao veliki ljubitelj ovog rečnog sporta, pevač je uvek imao odličnu opremu jer je i po nekoliko sati pecao.

foto: Ana Paunković

- Jedva je čekao da prođe zima i da se, kao i svake godine, preseli u Krčedin i da peca. Imao je želju da sad u martu kupi nove štapove. Svoj brodić je sredio i samo mu je bila želja da uzme nekoliko različitih štapova. Prijatelj iz Beča mu je obećao da će mu pokloniti dva pomoću kojih će moći da ulovi najveću ribu - ispričao je Šabanov prijatelj za Kurir.

Lj. S./Ivan Ercegovčević/ foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track