ODE NA ROBIJU

SRPSKA PEVAČICA KRILA U SVOM STANU ARSENAL ORUŽJA ZA LIKVIDACIJU: Rada zavarala CELU ESTRADU, a na Instagramu delila fotke sa Lukasom, Jalom, Bubom, Slobom, Tamarom Đurić... (FOTO)

Stars -

Pevačica Radojka Kecman uhapšena je zajedno sa državljaninom Švedske S. Ž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zaplenili veću količinu oružja i municije.

Policija je pretresom stana u Novom Sadu koji koristi Rada pronašla dve automatske puške, a pretresom stana u Bajmoku koji koristi S.Ž. pronađeno je 11 automatskih pušaka, 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje sa deset prigušivača i veću količinu municije različitog kalibra.

"Jedna od zaplenjenih pušaka bila je premazana belim lakom, kojim kriminalci mažu oružje kako bi ono, posle zločina, bilo lakše zapaljeno. Lak mu pomaže da brže izgori, a najčešće se maže tokom pripreme za ubistvo. Zbog toga, istražitelji veruju da je akcija ubistva bila pri kraju, ali se još uvek proverava ko je trebalo da bude meta", kaže naš sagovornik.

On otkriva i da se sumnja da su pevačica i njen prijatelj bili deo kriminalne grupe.

"Dokazi prikupljeni do sada ukazuju da su oni čuvali oružje za nekoga", otkriva on.

Prema rečima našeg sagovornika, zasad se veruje da iz oružja koje je pronađeno u stanovima koje su osumnjičeni koristili nisu izvršene likvidacije. - Oružje je novo. Ipak, ono će biti poslato na veštačenje kako bi se videlo da li je i ko još bio u kontaktu s njim - dodaje naš sagovornik.

Policija je takođe pronašla i više mobilnih telefona i laptop. Osumnjičenima je određeno zadžavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram/Rada_Kecman

Kurir.rs/D. Stamenković - J. Spasić, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja