Najnovije vesti

NJIMA DIPLOME NIŠTA NISU ZNAČILE: Ove pevačice nemaju ni osnovnu školu, a jedna je čak UCENILA ćerku da završi fakultet
Foto: Damir Dervišagić, Ana Paunković, Beta/Damir Senčar

Posvetile se pevanju

NJIMA DIPLOME NIŠTA NISU ZNAČILE: Ove pevačice nemaju ni osnovnu školu, a jedna je čak UCENILA ćerku da završi fakultet

Stars

Estradnjaci rado pričaju o tome koliko bakšiša dobiju na nekom veselju, a kad je reč o obrazovanju ćute kao zaliveni! Većina pevača je rano krenula put slave i školovanje im nije bilo prioritet, pa su tako pojedinci jedva završili i osnovnu.

Na primer, Severina Kojić, hrvatska pop zvezda, još u mladosti je odlučila da će muzika biti njeno opredeljenje, pa je zato odustala od srednje škole u Splitu.

foto: Beta/Damir Senčar

Ni Zlata Petrović i Vesna Zmijanac nisu se posvetile obrazovanju i ostale su samo na osnovnoj.

"Nisam jurila diplome u mladosti, to moram da priznam. Svakako je moj život imao neki drugi pravac, pa sam se posvetila pevanju. Danas mogu da kažem da nisam pogrešila. Bitno je kako čovek radi svoj posao, a svako treba da se posveti onome u čemu je dobar", rekla je Zlata.

foto: Damir Dervišagić

Aleksandra Prijović je dogurala do srednje, ali je prestala da je pohada zbog takmičenja Zvezde Granda. Prija je najpre pokušala da školu završi vanredno, ali joj je karijera bila preča.

foto: Damir Dervišagić

Dalje od osnovne nije stigla ni Dara Bubamara, jer je i ona napustila srednju školu i posvetila se muzici. Folkerka se hvalila u medijima kako je završila francuski jezik na čuvenom univerzitetu Sorbona, ali se ispostavilo da je to bio samo kurs.

foto: Damir Dervišagić

S druge strane, neke pevačice su i pored silnih tezgi uspele da diplomiraju! Najvišim obrazovanjem na estradi može da se pohvali pevačica Neda Ukraden. Ona je završíla dva fakulteta pravni i filološki. "Roditelji su mi govorili da biti pevačica nije baš za pohvalu. Otac je insistirao da se obrazujem i završavam studije. Htela sam da ga ubedim da može i jedno i drugo, pa sam se i školovala i bavila pevanjem. Uspela sam da završim dva fakulteta i napravim karijeru koja traje decenijama kaže pevačica".

foto: Privatna Arhiva

Naslednica Vesne Zmijanac Nikolija Jovanovićobrazovala se u Grčkoj, a tamo je završila i studije međunarodnog biznisa.

foto: Printscreen/Ig

"Rekla sam Nikoliji da mora prvo da završi fakultet, a onda može da se bavi čime god hoće", izjavila je jednom prilikom Zmiki, ali nije htela mnogo da komentariše to što se i sama nije više posvetila školi.

foto: Stefan Jokić

Kurir/Hit/Foto Kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...