ŽENA KOJA JE DO POSLEDNJEG MINUTA BILA POSVEĆENA BATI: Porodični prijatelj Stojkovića o Olgi je OVAKO GOVORIO (FOTO)
Foto: N.Džamić-privatna arhiva

MNOGO GA JE VOLELA

ŽENA KOJA JE DO POSLEDNJEG MINUTA BILA POSVEĆENA BATI: Porodični prijatelj Stojkovića o Olgi je OVAKO GOVORIO (FOTO)

Stars -

Poznanstvo Nikole Džamića, organizatora manifestacije "Dani Danila Bate Stojkovića", sa Danilom i Olgom Stojković datira iz 1995.godine, kada su Olga i Bata prvi put posetili Vrnjačku Banju.

"Olga je bila žena koja je svoj život posvetila svom suprugu do poslednjeg dana. Ona je prva podržala ideju da se napravi manifestacija posvećenu velikom glumcu u Vrnjačkoj Banji, i prošle godine iako je bila teško bolesna došla je", kaže Nikola Džamić.

U leto 2019.godine, nastala je i njena poslednja fotografija gde se nalazi sa piscem Dušanom Kovačevićem.

foto: N.Džamić-privatna arhiva

Upravo Nikola Džamić je govorio na komemoraciji Bati u "Zvezdara teatru" 2003. godine.

"Svi su se pitali "Kako Džama konobar govori na komemoraciji ovako velikom umetniku". Tada sam zaista radio kao konobar u kafani koju smo držali ja i Cica Simić, velika prijateljica Stojkovića i organizator manifestacije. Olga je došla kod mene I zamolila me da govorim u "Zvezdara teatru". Rekla mi je "Bata je imao prave prijatelje samo van glume i pozorišta", priča Džamić i naglašava da je Bata rekao Olgi prvog dana po dolasku u banju "Olga zapamti dok smo živi bićemo vezani za ovo mesto".

"Međutim, Olga kao da je to shvatila kao zavet i nastavila je da dolazi svake godine", priča Džamić.

Prema njegovim rečima, svih tih godina, od kada su se Stojkovići zaljubili u Vrnjačku Banju i svake godine provodili sve svoje odmore, oduševljala ga je posvećenost Olge.

"Bata je bio dobar čovek, ali pomalo prek, često bi rekao i ono što ne misli. Olga je uvek bila tu, da izgladi situaciju, da ga smiri.. Znala je da se nosi sa njegovom naravi. Kada se razboleo 24 sata je bila uz njega. I tako sve do danas. Iako teško bolesna, uvek se raspitivala kako idu pripreme, ko je pozvan, da li je neko nešto objavio… Do poslednjeg minuta svog života bila je posvećena Bati Stojkoviću. Jedna divna, tiha žena sa misijom.Tako je i otišla. Tiho", kaže Džamić.

foto: Printscreen

Kurir.rs/D.A./Foto: Privatna arhiva, N. Džamić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track