Najnovije vesti

ZAVRŠILA FAKULTET U SARAJEVU PA SE ODMAH ZAPOSLILA: Nada Obrić pevala i radila u opštini kao pravnik!
Foto: Dragan Kadić

prvi posao

ZAVRŠILA FAKULTET U SARAJEVU PA SE ODMAH ZAPOSLILA: Nada Obrić pevala i radila u opštini kao pravnik!

Stars

Nada Obrić započela je muzičku karijeru 1971. još kao student Pravnog fakulteta u Sarajevu. Od samog starta bila je veoma popularna i uvek je imala hit pesme, ali i ona, kao i njena porodica, bavljenje pevanjem shvatali su kao hobi i dodatni posao. Zato je Obrićeva odmah po sticanju diplome pravnika prihvatila posao u opštini Centar u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gde je radila punih 11 godina.

- Radila sam kao pravnik i, bez lažne skromnosti, bila sam veoma uspešna u tome. Čak sam rešavala i sporove, kao sudija, između ljudi. Tada je tako bilo. Nisam imala nijedan problem zbog toga što sam bila poznata pevačica, kolege na poslu nisu obraćale pažnju na to. Mada, moram da priznam da je u početku bilo negodovanja "kako će ona da radi kad peva, da li će postići na poslu" i tome slično - prisetila se Nada u emisiji "Iz profila".

foto: Damir Dervišagić

Tada je ona, da bi stala na put prozivkama, uvela jedinstven način rada u Jugoslaviji, koji je pokazao da je ona vrlo vešta u svojoj profesiji.

- Možete li da verujete da sam uspela da izdejstvujem da opština Centar u Sarajevu jedina radi na normu. Svaki zaposleni je imao određen broj predmeta koji je morao da odradi tokom meseca. Po tome smo bili jedinstveni u celoj Jugoslaviji, ali meni je tako odgovaralo jer sam ja postizala sve i više niko nije mogao da kaže da se ja, daleko bilo, izvlačim s posla ili da manje radim. Tako sam punih 11 godina radila kao pravnik i vikendima sam pevala. E onda je 1981. došao momenat da moram da se odlučim. Već je bilo jasno da sam na vrhu estradne scene i da je to moja budućnost, pa sam dala otkaz u opštini - rekla je Obrićeva.

Sve do 2001. Nada je bila aktivna na muzičkoj sceni i snimala pesme. Albumom simboličnog naziva "Tako je život hteo" oprostila se od svoje verne publike, iako je tada bila još uvek u zenitu slavu, a potom se posvetila poslu voditeljke.

foto: Printskrin/Instagram

IVAN ERCEGOVČEVIĆ / foto: Dragan Kadić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...