Najnovije vesti

DVE GODINE NAKON SMRTI LEGENDE NARODNJAKA: Početak suđenja se ne nazire, iako je Turčin priznao krivicu
Foto: westfalen-blatt.de, Vladimir Šporčić

TUŽNO

DVE GODINE NAKON SMRTI LEGENDE NARODNJAKA: Početak suđenja se ne nazire, iako je Turčin priznao krivicu

Stars

Dve godine nakon smrti pevača Šabana Šaulića na auto-putu kod Bilefelda i dalje se čeka početak suđenja. Ono se odlaže zbog pandemije, iako je krivac priznao ubistvo iz nehata.

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije. Ni godinu dana kasnije, prema rečima direktora suda u Giterslou Aksela Majera, nema datuma za početak suđenja. Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Nemačku, zbog pandemije.

Šaban Šaulić
foto: Damir Dervišagić

Šaulić je na Balkanu i među svojim sunarodnicima u Nemačkoj imao mnogo obožavalaca i bio je velika zvezda, piše list Vestfalen blat.

"Pre tragične nesreće, Šaban Šaulić je u Bilefeldu održao svoj poslednji koncert. Nakon koncerta, tokom noći na putu ka aerodromu, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško povređena", navodi list.

Ilda Šaulić, Šaban Šaulić, nesreća, saobraćajna nesreća
foto: westfalen-blatt.de, Pritnscreen/Glamur, Nemanja Nikolić

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nemac, turskih korena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Dojče vele je prošlog februara takođe preneo pisanje bilefeldskog lista Vestfalen blat o tome da je čovek koji se smatra odgovornim za udes morao da se skloni od javnosti, jer su srpski mediji objavljivali njegove fotografije s punim imenom.

"Šaban je obišao svet, od Australije do Skandinavije, a bizarni slučaj ga je doveo i na poslednje gostovanje u Nemačku, a potom i na nemački auto-put, gde će umreti", pisao je u februaru 2019. novinar Dojče velea Dragoslav Dedović u portretu Šabana Šaulića koji je bio jedan od najčitanijih tekstova godine.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ/DW

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...