POČEO SABOR U GUČI: Truba vas zove na radost i veselje!
Foto: Zoran šaponjić

Domaćin Dobrica Erić

POČEO SABOR U GUČI: Truba vas zove na radost i veselje!

Stars -
Organizatori Sabora očekuju da će narednih sedam dana varošicu u srce Dragečeva posetiti stotine hiljada gostiju
1 / 6 Foto: Zoran šaponjić

GUČA - Uz zvuke trubača Gorana Rankovića i vesele reči pesnika Dobrice Erića tačno u 10 sati otvoren je ovogodišnji 53. Dragačevski sabor trubača u Guči.

"Ova truba ne zove u rat i boj, već u veselje i veliku radost", rekao Dobrica Erić, domaćin sabora, otkrivši da je pola veka i koju godinu više bio na prvom saboru trubača, tada kao mlad pesnik.

Organizatori Sabora očekuju da će narednih sedam dana varošicu u srce Dragečeva posetiti stotine hiljada gostiju.Uz tradicionalno nadmetanje trubaća, glavni događaj biće koncerti Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, Ace Lukasa, dok će u nedelju sabor biti završen velikim koncertom Gorana Bregovića.

Dragačevski sabor je jedinstveno takmičenje trubačkih orkestara u svetu i najznačajnija manifestacija sveukupnog narodnog stvaralaštva u našoj zemlji, a gosti će imati priliku da prate "okršaje" majstora trube.

Sabor trubača traje do 11. avgusta, a na finalnom takmičenju, predviđenom za 10. avgust, snage će odmeriti 16 najboljih orkestara u Srbiji.

http://www.youtube.com/watch?v=Q87r2YDcIKw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track