Počelo Kulturno leto u Kuršumliji

Od 12. do 17. avgusta

Počelo Kulturno leto u Kuršumliji

Stars -
Kulturno leto je otvorio predsednik opštine Radoljub Vidić rečima da je jedna ovakva manifestacija potrebna Kuršumliji i pozvao građane da do petka uživaju u ponuđenim sadržajima

Sinoć je u Kuršumliji počela manifestacija Kulturno leto, koja će trajati do 17. avgusta. Nekoliko hiljada posetilaca zabavljali su Gordana Lazarević, Nešo Lutovac i Zvezde Granda: Darko Lazić, Aleksandra Bursać i Milena Novaković.

Kulturno leto je otvorio predsednik opštine Radoljub Vidić rečima da je jedna ovakva manifestacija potrebna Kuršumliji i pozvao građane da do petka uživaju u ponuđenim sadržajima. Predsednik je istakao da će Kulturno leto postati tradicionalna manifestacija i pozvao posetioce da daju svoje primedbe kako bi iduće godine Kulturno leto bilo bolje i sadržajnije.

Na velikoj bini u centru grada prva je nastupila Goca Lazarević, koja je svojim šarmom i vokalnim sposobnostima pridobila publiku. Koncert je otvorila pesmom "Oprosti što mislim na tebe", a zatim je pevala svoje hitove i hitove kolega. Nastup je završila pesmom “Vidovdan”, koju je sa njom pevao veći deo posetioca.

Neša Lutovac je pevao stare dobre hitove a odmah na početku zapevao je svoju ličnu kartu ”Mostovi na Morači”. Zatim je pevao pesme drugih pevača, a najviše pesme Miroslava Ilića, što je publika odlično prihvatila. Zatim je na scenu izašao trio Darko Lazić, Aleksandra Bursać I Milena Novaković, koji su na smenu pevali poznate hitove svojih kolega. Publika je do duboko u noć pratila njihov nastup.

"Goca i Neša su pevači velikih glasovnih mogućnosti i iza sebe imaju pesme koje su obeležile njihovu karijeru. Publika je sve pevače odlično prihvatila, što znači da im nedostaju kulturna dešavanja", rekli su Topličkim vestima Nadica i Darko iz Berana.

Prvo veče bilo je odlično a manifestacija se nastavlja večeras otvaranjem izložbe slikara Bratislava Anđelkovića u “Evropi” u 19 sati, a na bini će prvo nastupiti Kulturno-umetnička društva iz Brusa, Blaca i Kuršumlije a nakon njih koncert će održati Tanja Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja