PONAVLJA SE STRAVA U BEOGRADU: Muž ubio ženu i dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i izbo radnike ustanove na parkingu!
Foto: Dragana Udovičić

PONAVLJA SE STRAVA U BEOGRADU: Muž ubio ženu i dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i izbo radnike ustanove na parkingu!

Vesti -

Još jedan stravičan porodični zločin u Beogradu, takođe ispred Centra za socijalni rad. Oko 15 časova, u beogradskom naselju Rakovica muž je ubio ženu, posle čega je zadavio dete. Prema nezvaničnim informacijama, ubica je najpre napao tri radnika Centra za socijalni rad, na parkingu. On ih je izbo nožem, i oni su prevezeni VMA.

PRATITE PRENOS UŽIVO REPORTERA KURIRA, SA MESTA STRAVE

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Zločin se, prema nazvaničnim informacijama, dogodio u rakovičkom Centru za socijalni rad, u Ulici Miška Kranjca 12.

Kako javljaju svedoci sa lica mesta, uviđaj je u toku, a ubica je uhapšen.

Ubica je najpre napao tri radnika Centra za socijalni rad, na parkingu. On ih je izbo nožem, i oni su prevezeni VMA. Posle toga izbo je ženu, koja je ostala mrtva na licu mesta. U krvavom piru ubica se nije zaustavio pa je zadavio svoje dete. Uprkos intervenciji lekara i pokušajima reanimacije, dete nije preživelo.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Ubica je vraćao sina u Centar u kontrolisanim uslovima, pošto je bio kod njega u posetu. Navodno je došlo do svađe, posle koje je napadač izbo tri službanika, a potom nožem ubio ženu ispred centra, kod trafike.

Ubicu su savladali i uhapsili pripadnici Komunalne policije koji su bili u redovnom obilasku terena.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić izjavio je da su pripadnici komunalne policije danas ispred Opštine Rakovica sprečili veću tragediju.

On je precizirao da je oko 15. 30 časova patrola komunalane policije, u redovnom obilasku terena kod Opštine Rakovica, uočila muško lice koje napada građane oštrim predmetom, za koji se kasnije ispostavilo da je nož.

Patrola je, kako je naveo, fizičkom silom i sredsvom za vezivanje lišila slobode navedeno lice, za koje se ispostavilo da je ranije u Centru za socijalni rad opštine Rakovica ubio ženu i dete.

Ristić je dodao i da komunalni policajci nisu povređeni, osim jednog koji ima lakšu povredu od noža.​

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je, povodom današnjeg ubistva žene u rakovičkom Centru za socijalni rad, da stanje postaje alarmantno.

Stanojević je Tanjugu rekla da smatra da bi u svim Centrima za socijalni rad trebalo hitno uvesti obezbeđenje, državno ili privatno, te da bi trebalo obustaviti rad tih centara do daljnjeg, dok se, kako je rekla, ne vidi zašto se ovakve stvari dešavaju.

"Mora postojati obezbeđenje i za one koji u centre dolaze, ali i za one koji u njima rade", rekla je Stanojević.

Takođe, smatra da bi trebalo prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa decom u tzv. kontrolisanim uslovima jer to, očito ne daje nikakve rezultate i treba naći neko drugo i dugoročnije rešenje.

Dodala je da je "potpuno očajna" jer je žrtva nečija majka, nečija ćerka, koja je nastradala bez razloga.

"Ovo je 19 žena koje je ubijena u ovoj godini i peta od kada je na snagu 1. juna stupio na snagu Zakon o nasilju porodici", navela je Stanojević.

Primetivši da je toliko poremećenih osoba koji šetaju ulicama koji su spremni da "kopiraju" nešto što se već dogodilo.

"Moguće je da upravo to slučaj sada", navela je.

Ministar policije Nebojša Stefanović je zbog novog incidenta zakazao hitan sastanak sa ministrima pravde i rada zbog ovog nesrećnog događaja.

Podsetimo, 5. jula Milan Lovrić je ubio suprugu Olgu pred troje dece u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu. Pošto je izvršio ubistvo, on se ubio skokom pod voz kod Tošinog bunara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kurir opsedaju 37 inspekcijskih timova, Poreska uprava ko Vučićeva vojska!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track