Najnovije vesti

MILOŠ VUČEVIĆ: Od kako sam ja gradonačelnik, uloženo je 883 miliona dinara u Rumenku, a pripremamo i nove projekte
Foto: Grad Novi Sad

U TOKU POSLEDNjA FAZA IZGRADNJE KANALIZACIONE MREŽE U RUMENKI

MILOŠ VUČEVIĆ: Od kako sam ja gradonačelnik, uloženo je 883 miliona dinara u Rumenku, a pripremamo i nove projekte

Vesti

- Završetkom poslednje faze izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji MZ Rumenka, infrastrukturom će biti pokriveno 99 procenata tog naselja, a vrednost poslednje faze je 110 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska Rumenke. Reč je o radovima na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u slivu glavne crpne stanice (GCS) i crpne stanice (CS 1) u ulicama Nova 9,10 i 11.

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik je u Rumenki posetio i porodičnu firmu ''Rakić prom'', a potom je obišao radove na rekonstrukciji fudbalskog terena u tom mestu.

- Ovo je veoma dobra porodična firma koja zapošljava pedesetoro radnika. Nesporan je ekonomski značaj velikih kompanija, ali je i uloga malih i mikro preduzeća od izuzetne važnosti i moramo im posvetiti dužnu pažnju. Drago mi je kada čujem da su i ovoj firmi mere države na ublažavanju posledica pandemije mnogo pomogle da prevaziđu težak period, koji je nadam se iza nas – rekao je Vučević.

Obilazeći rekonstrukciju terena FK ''Jedinstvo'' gradonačelnik je naglasio da je plan da se u Rumenki uredi centralni trg, što je urbanistički i predviđeno, te da se javni život izmesti sa glavne magistrale koja je nebezbedna i nepraktična za takvu namenu.

- Od kako sam ja gradonačelnik, uloženo je 883 miliona dinara u Rumenku. Izgrađeno je preko 26 km kanalizacione mreže, 8 km ulica je asfaltirno, 7km saobraćajnih površina je rekonstruisano, dobili su Kulturni centar koji je u mreži Kulturnih stanica Novog Sada. Ušteda meštana po osnovu novog tarifnog sistema JGSP-a je 17440 dinara godišnje po đaku, a 16500 dinara godišnje po penzioneru. Tako se odražava snaga gradskog budžeta na svakodnevni život, i to je konkretna pomoć Grada – izjavio je Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Kako je najavio, predstoji rešavanje pitanja kanalizacije u Kisaču koja se spaja na rumenački prečistač, kao i izgradnja biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač za šta je pripremljen projekat, a vrednost te investicije je 220 miliona dinara.

CENTAR STEPANOVIĆEVA BIĆE SPREMAN ZA OBELEŽAVANjE VELIKOG JUBILEJA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prigradsko naselje Stepanovićevo i tom prilikom obišao je novoizgrađeno dečije igralište, teren za boćanje i košarkaški teren, radove na rekonstrukciji zgrade Mesne zajednice, a potom su ga ugostili članovi Kluba penzionera ''Stepanovićevo''.

- Ovo je najudaljenije prigradsko naselje koje će krajem ove godine proslaviti 100 godina od osnivanja, kada su solunski dobrovoljci dobili ovo mesto od tadašnjeg kralja Aleksandra I Karađorđevića, te zaslužuje posebnu pažnju i brigu. U prethodnim godinama završili smo kompletnu kanalizacionu mrežu i prečistač, ulagali smo u školu, a vodili smo računa i o kulturnom životu. Teku radovi na kompletnom renoviranju Doma kulture u Stepanovićevu i drago mi je što ih izvodi JKP ''Stan'' koje je bilo pred bankrotom, a sada je dobro organizovana firma. Tu su smešteni i Klub penzionera, Džudo klub, Udruženje ''Lazarica''. Vidimo da se život intenzivno odvija na igralištu i sportskim terenima koje smo obezbedili – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je rekao da je veoma dobro što je Grad sa Železnicama Srbije postigao dogovor oko izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica, koja delom prolazi kroz Stepanovićevo, da ne bude presecanja sela, već da se izgradi podvožnjak.

1 / 14 Foto: Grad Novi Sad

- Ušteda meštana Stepanovićeva zbog novog tarifnog sistema JGSP iznosi 34000 dinara po učeniku, a cena dnevne karte je sa 190 dinara snižena na 110 dinara, i to znači ljudima koji koriste javni prevoz. I na ovom potezu saobraćaju novi autobusi, uređujemo centralni trg, pa će Stepanovićevo moći adekvatno da obeleži važan jubilej – izjavio je Miloš Vučević pojašnjavajući da Grad i Država čine sve kako bi obezbedili bolje uslove za život ljudi, da ostaju u svojoj zemlji i stvaraju velike porodice.

(Foto: Grad Novi Sad)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...