ENERGIJA MLADOSTI I LEPOTE OTERALA KIŠU: Štraus, pa užičko kolo nasred trga
Foto: S.U.

U Kikindi održana 13. “Maturantska parada”

ENERGIJA MLADOSTI I LEPOTE OTERALA KIŠU: Štraus, pa užičko kolo nasred trga

Srbija -

KIKINDA - Maturanti četiri kikindske srednje škole i ove godine bili su deo globalne manifestacije "Maturantska parada”. Nakon korone, pod znakom pitanja jedno vreme bilo je održavanje čuvene manifestacije. I kad je neizvenost konačno otklonjena, a koreografija uvežbana, neposredno pre sinhronizovanog plesa, jak pljusak sručio se na Kikindu.

Izgledalo je da baksuznije od toga ne može, ali su energija mladosti i lepote oterala kišu. Oko 300 plesača, u dogovoreno vreme, na platou ispred Gradske kuće, plesala uz Štrausa, a potom razvila veliko užičko kolo. Maturantkinju Gimnazije “Dušan Vasiljev”, Emiliju Mijandžić, prijatno je iznenadio brat. Nakon plesa i kola, poklonio joj je ružu:

foto: S.U.

- Prethodno nas je nebo neprijatno iznenadilo pljuskom. Pitali smo se da li ćemo uopšte i plesati, i da li je ova generacija maturanata baš toliko baksuzna. Ispostavilo se da nismo - sijala je od sreće Emilija. S vidnim olakšanjem su i farmaceutski tehničari, Aleksandra Pakaški i Stefan Kecman, dočekali prestanak kiše i početak “Maturantske parade”:

- Baš je baksuz rešio da nas potera. Sve se, srećom, lepo završilo. Ma, igrali bi i da su “sekire padale”- priznali su oni. U sinhronizovanom plesu maturantima četiri kikindske srednje škole pridružili su im se njihovi profesori, ali apsolventi Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Učesnike „Maturantske parade“ pozdravila je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde. Ona je maturantima poželela da izrastu u dobre, poštene i časne ljude:

foto: S.U.

- Skoro svake godine na dan održavanja “Maturantske parade”, tokom prepodnevnih sati, bude oblačno. Dešavalo se i da okiši, bude kišice, ali nikada ovako. Jak pljusak pretio je da nam pomuti planove. Sve se dobro završilo- prokomentarisao je Marko Markovljev, dugogodišnji organizator “Maurantske parade” u Kikindi.

Kurir.rs/ S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja