Najnovije vesti

Predsednica opštine Irena Vujović: Prioritete smo definisali u skladu sa zahtevima i potrebama naših sugrađana
Foto: Gradska opština Savski Venac

U toku rekonstrukcija unutarblokovskih saobraćajnica, uređenje ulaza i fasada na opštini Savski venac

Predsednica opštine Irena Vujović: Prioritete smo definisali u skladu sa zahtevima i potrebama naših sugrađana

Vesti

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović obišla je danas završne radove na rekonstrukciji unutarblokovske saobraćajnice u Ulici Petra Čajkovskog, kao i stambene zgrade u kojima se izvode radovi na uređenju fasada i ulaza.

Predsednica opštine je istakla da je izmenama Statuta grada opština dobila nadležnost da uređuje unutarblokovske saobraćajne površine i dodala da su radovi već završeni na četiri lokacije - u naselju Stjepan Filipović, kao i u ulicama Sime Lozanića, Andre Nikolića i Baje Pivljanina.

foto: Gradska opština Savski Venac

- U Ulici Petra Čajkovskog od broja 2 do 4 izvedeni su zemljani radovi, postavljena je tamponska podloga i betonski ivičnjaci, a trenutno se vrši asfaltiranje. U narednom periodu će biti uređene i asfaltirane unutarblokovske saobraćajne površine i u ulicama Teodora Drajzera, Milenka Vesnića, Ljutice Bogdana i Boška Petrovića - rekla je Vujovićeva.

foto: Gradska opština Savski Venac

Ona je dodala da su u skladu sa inicijativama građana mapirane ključne lokacije na teritoriji opštine, gde je sanacija međublokovskih prostora bila preko potrebna.

- Prioritete smo definisali u skladu sa zahtevima i potrebama sugrađana, koji zaslužuju da imaju uređene saobraćajne površine u svom naselju, a pored toga pomažemo im u sređivanju stambenih zgrada i ulaza, gde Opština finansira do 90 odsto vrednosti potrebnih radova - rekla je Vujovićeva.

foto: Gradska opština Savski Venac

Obilazeći radove na rekonstrukciji fasade u Ulici Miloša Pocerca, predsednica opštine je navela da su Odlukom o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade, stambene zajednice dobile mogućnost da im opština finansijski pomogne da urede fasade i ulaze u svojim zgradama.

foto: Gradska opština Savski Venac

- Do sada je uređeno 30 ulaza na Savskom vencu a radovi, koji obuhvataju krečenje ulaza i prilaznih hodnika, zamenu ulaznih vrata i sandučića, zamenu svetlarnika, unutrašnjeg i spoljnjeg svetla, trenutno se izvode u još četiri stambene zgrade u Sarajevskoj i Birčaninovoj ulici, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva - rekla je Irena Vujović.

Obilasku radova prisustvovali su i članovi opštinskog Veća Miloš Vidović, Strahinja Kukić i Uroš Tripković.

Opština Savski Venac

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...